Mene rohkeasti taloyhtiön hallitukseen

Oletko ostanut uuden asunnon? Oston myötä pääset tutustumaan naapureihin myös yhtiökokouksessa. Kevät on taloyhtiön yhtiökokousten aikaa. Samalla päätetään, jatkaako taloyhtiön hallitus vai äänestetäänkö uudesta hallituksesta?

Jos haluat edistää koko taloyhtiön yhteisiä asioita ja pidät asumisviihtyisyyttä tärkeänä, kannattaa ilman muuta ryhtyä hallituksen jäseneksi tai jopa puheenjohtajaksi. Taloyhtiön hallituksessa pääset vaikuttamaan muun muassa
- lähivuosien remontteihin
- ulkoalueiden viihtyisyyteen
- siihen, miten taloyhtiössä käytetään energiaa ja vettä.

Toimiva taloyhtiön hallitus paitsi edistää kaikkien yhteisiä asioita, myös säästää selvää rahaa kaikille osakkaille, kun esimerkiksi remontit suunnitellaan ja toteutetaan ammattimaisesti. Monen perheen tärkein omaisuus on asunto, ja hyvin hoidettu taloyhtiö ja toimiva hallitus varmistaa, että omaisuus pysyy hyvässä kunnossa ja arvo paranee!

Taloyhtiön hallituksen lakisääteiset tehtävät

Asunto-osakeyhtiölaki määrittelee taloyhtiön hallitukselle kuuluvista asioista. Tällaisia ovat muun muassa:
- isännöitsijän nimittäminen ja isännöitsijän toiminnan seuraaminen
- osakekirjan antaminen tai vaihtaminen
- taloyhtiön talouden eli kirjanpidon ja varainhoidon järjestäminen ja valvonta.

Ohessa vain muutama esimerkki hallitukselle kuuluvista asioista. Toimivan taloyhtiön ja viihtyisän asumisen yksi tärkeä tekijä on työstään innostunut taloyhtiön hallitus. Tärkeä tekijä on myös se, että kaikki taloyhtiössä puhaltavat yhteen hiileen, osakkailla ja hallituksella välillä on hyvä luottamus ja että isännöitsijä on ammattitaitoinen. Tutustu myös muihin toimivan asumisen vinkkeihimme.

31.08.2022 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjäme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Uusimmat aiheesta

Kuka päättää kuolinpesän omaisuuden myynnistä?Asuntokaupan sanasto - ota asunnon ostamisen ja myymisen käsitteet haltuusiMitä tulisi tietää asuntokaupan lainsäädännöstä?Hyvä välitystapa, kiinteistönvälittäjän titteli sekä muut kiinteistönvälityksen käytännöt

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.