Kiinteistömaailman Pulssi 4.6.2024: Koronlaskua odottava asuntomarkkina virkistyi selvästi toukokuussa – kasvu tehtiin pienten kerrostaloasuntojen ja omakotitalojen kaupalla

Kiinteistömaailma välitti toukokuussa 2024 yhteensä 999 myynti- ja vuokrakohdetta, joista 752 oli käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen välitystä, 6 uudiskohteiden välitystä ja 241 vuokravälitystä. ”Toukokuu oli, kuten jokainen alkuvuoden kuukausista on ollut, asuntokauppamäärissämme parempi kuin edellinen. Sekä edelliskuuhun (huhtikuu 2024) että vuoden takaiseen vertailulukuun (toukokuu 2023) kasvua oli 12 % käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen kaupassa. Tuemme vahvasti usealta suunnalta kuultuja ekonomistien lausuntoja, joiden mukaan talouden ja asuntokaupan pohjakosketus on ohitettu ja olemme menossa kohti normaalimpaa”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen.

Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikaisen mukaan kauppa vilkastui toukokuussa ennen muuta pienissä kerrostaloasunnoissa eli yksiöissä ja kaksioissa sekä omakotitaloissa. Uudiskohdekauppa oli edelleen erittäin vaatimatonta, joten kasvu tehtiin puhtaasti käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen kaupoilla.

“Viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet haastavimmat juuri pienten asuntojen kaupoissa. Jopa viidenneksen kasvuluvut yksiökaupassa kielivät selvästä muutoksesta markkinassa”, Laurikainen sanoo.

Erityisesti Laurikainen nostaa esiin kaupan elpymisen pääkaupunkiseudun ulkopuolisella Uudellamaalla, jossa kasvua nähtiin kolmannes vuoden takaiseen ja 30 % edelliskuuhunkin.
Inflaation kehitys on ollut alkuvuoden aikana Suomessa maltillistuva.

“Myös tälle viikolle odotettu EKP:n koronlasku tukee suomalaisten kotitalouksien uskallusta toteuttaa suunnitelmiaan. Positiivisen kehityksen jatkumiselle on hyvät edellytykset”, Laurikainen sanoo.

 

Lisätiedot:
Mika Laurikainen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 040 5607514
Taina Mustamo, viestintä- ja henkilöstökehittämisjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0504240045


Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys. Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee yli 500 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990. Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.
04.06.2024 Kiinteistömaailma

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.