Kiinteistömaailman Pulssi 3.5.2023: Kiinteistömaailma: Asuntokauppa kävi edelleen vaisusti huhtikuussa – laihaa lohtua tarjoaa markkinaosuuden kasvu

Kiinteistömaailma-ketju välitti juuri päättyneessä huhtikuussa yhteensä 790 kohdetta. Niistä 595 oli käytettyjen myynnissä olleiden kohteiden välitystä, 15 uudiskohteiden välitystä ja 180 vuokrakotien välitystä. ”Asunto- ja kiinteistökauppa on käynyt selvästi tavanomaista vaisummin koko alkuvuoden ajan. Kiinteistömaailman osuus tehdyistä kaupoista on kuitenkin kasvanut. Uskomme keskeisen syyn tähän olevan toimintatapamme eli yhteismyynnin ja Tarjouskaupan. Näin asuntokaupan ketjuja on saatu liikkeelle hiljaisemmassakin markkinassa”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Asuntokaupan hiljaiselo jatkui vielä huhtikuussakin kasvattaen näin odottamaan jääneiden kodinvaihtajien määrää entisestään.

”Yhdessä suhteessa tilanne kuitenkin muuttui huhtikuussa. Siinä missä alkuvuoden markkinaa on leimannut se, että sekä myyjiä että ostajia on ollut selvästi tavanomaista vähemmän, ovat asuntojen ja kiinteistöjen myyjät lähteneet nyt liikkeelle. Myyjäasiakkaiden yhteydenottojen määrä kasvoi koko huhtikuun ajan verkkopalvelussamme, ja sen seurauksena myös myynnissä olevien kohteiden määrä on viikko viikolta kasvanut helmikuun pohjakosketuksen jälkeen. Kaupan vilkastumiselle on siten nyt aiempaa paremmat edellytykset”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n analyytikko Tony Korkala.

Pienillä kierroksilla käyneessä asunto- ja kiinteistökaupassa Kiinteistömaailma on pystynyt kasvattamaan markkinaosuuttaan, joka oli vuoden ensimmäisen kvartaalin jälkeen prosenttiyksikön enemmän kuin vuosi sitten, eli nyt 14,4 prosenttia. Vahvimmin ketju onnistui nostamaan markkinaosuuttaan pääkaupunkiseudulla ja PKS-kehyskunnissa, paikoin (Kauniainen, Kerava ja Nurmijärvi) yli kymmenen prosenttiyksikköä.

 

Lisätiedot:
Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 3070361
Kiinteistömaailman kuvapankki >

03.05.2023 Kiinteistömaailma

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.