Hackathon: Opiskelijayhteistyöllä erinomaisia ideoita

Poikkitieteellisessä korkeakouluopiskelijoiden ja asiantuntijoiden yhteistapahtumassa haettiin uusia liiketoimintamalleja ja toimintatapoja, joilla asunnonvaihto on tulevaisuudessa vaivattomampaa. ”Tosi hyvä kokemus: paljon eteenpäin vieviä ideoita ja ratkaisuja!”

Kiinteistömaailma järjesti 29. - 30. tammikuuta Suomen ensimmäisen kiinteistönvälitysalan palvelu-muotoilun Asunto vaihtoon 2.0 –hackathon-tapahtuman yhteistyössä Futuricen kanssa.

”Haluamme katsoa toimialaamme ennakkoluulottomasti. Uusien näkökulmien löytäminen edellyttää, että asioita tarkastellaan myös alan ulkopuolisin silmin. Olemme erittäin tyytyväisiä hackathonista saamiimme ideoihin ja siihen energiaan, jolla opiskelijat paneutuivat tekemiseen. Hieno kokemus myös opiskelijayhteistyön näkökulmasta”, kiittää Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Erkki Heikkinen.

24 tunnin hackathon huipentui lauantai-iltana pitching-tilaisuuteen, jossa tiimit esittelivät ratkaisunsa teema-aiheista. Heikkisen mukaan opiskelijoitten esitykset olivat kautta linjan korkeatasoisia, ja digitaalisuus oli niissä itsestäänselvyys.

”Parhaissa ideoissa yhdistyi lisäksi yhteisöllisten verkostojen, vertaissuosittelun sekä yksilön tarpeiden huomioimisen luova hyödyntäminen. Käymme ideat tarkoin läpi ja mietimme, mitkä jalostamme aina liiketoimintaan asti”, kuvailee Heikkinen.

Hackathon-tunnelmassa kiteytyy vahva tahto saada aikaan uutta

Myös opiskelijoiden palaute hackathonista oli innostunutta.

”Oli mahtavaa työskennellä oikeiden liiketoimintahaasteiden parissa. Opinnoissa pallotellaan yleensä vastaavanlaisia kurssitöitä kuukausia. Tämä oli tiivis paketti, ja tapahtumassa oli hyvä tekemisen meininki”, sanoo informaatioverkostojen maisteriopiskelija Senja Jarva Aalto-yliopistosta.

Tapahtuman vetäjänä toimi Futuricen luova johtaja Risto Sarvas, jonka Digital Service Design -kurssi on valittu kaksi kertaa yhdeksi Aalto-yliopiston parhaista kursseista.

”On hienoa, että opiskelijat ja yritykset kohtaavat tällaisessa tapahtumassa. Täällä on hauskaa, luova ympäristö, energia ohjautuu oikeaan suuntaan sekä kaikilla on vahva tahto saada aikaan jotain uutta ja innovatiivista”, kiteyttää Sarvas hackatonin tunnelmaa.

12.02.2016 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Uusimmat aiheesta

Loppuuko asuntojen markkinointi Facebookissa?Energiatehokas koti ei tuhlaaGrillaus parvekkeella on sallittua – taloyhtiössä voi sopia yhteiset käytännötTarjouskaupalla taklataan epämääräinen huutokauppa

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.