Jyväskylä asuinalueena

Pohditko, millainen Jyväskylä on asuinalueena? Nyt voit tehdä tarkempaa tuttavuutta kotisohvaltasi käsin! Asuinalueen nimeä napsauttamalla tutustut kustakin alueesta koostamaamme tiiviiseen asumisen tietopakettiin. Katso myös myytävät asunnot ja asuntojen hintatilastot ja ota Jyväskylä asuinalueena haltuusi!

Halssila, Jyväskylä »

Halssila on idyllinen alue mukavalla sijainnilla

Halssilan kaupunginosa sijaitsee Jyväskylän koillispäässä. Pohjoisessa aluetta rajaa Aittovuori. Jyväskylän keskustaan on matkaa noin kolme kilometriä. Alkuperäinen Halssila koostui mökkimäisestä asutuksesta – pienistä omakotitaloista tai joistain puisista kaksikerroksisista taloista. Niistä suurin osa on purettu, mutta tilalle on rakennettu rivitaloja ja omakotitaloja vanhan puukaupunginosan ilmettä kunnioittaen.

Postinumerot 40400

Kangaslampi, Jyväskylä »

Kangaslampi on viihtyisä asuinalue luonnonkauniissa ympäristössä

Kangaslammen asuinalue sijaitsee Jyväskylässä Huhtasuon kaupunginosassa. Matkaa keskustaan on noin kuusi kilometriä. Luonnonkauniin ympäristön välittömästä läheisyydestä löytyy Huhtakeskus, joka tarjoaa monipuolisia palveluita asukkaiden päivittäisiin tarpeisiin. Lapsille ja lapsenmielisille löytyy ohjelmaa Kangaslammen toimintapuistosta. Siellä on mm. parkouralue, joka on turvallisesti rakennettu ja vapaassa käytössä.

Postinumerot 40340

Keskusta, Jyväskylä »

Jyväskylä keskusta hurmaa monipuolisine palveluineen

Jyväskylän keskusta on Jyväskylän vanhin ja keskeisin kaupunginosa. Se rajoittuu kaakossa Jyväsjärveen ja rautatiehen, koillisessa Tourujokeen, luoteessa Harjun puistoalueeseen ja lounaassa Jyväskylän yliopiston alueeseen. Keskustassa on viihtyisää asioida ja viettää aikaa. Jyväsjärvi, Harju, Seminaarinmäki ja Aren aukio rajaavat vilkkaimman keskusta-alueen helposti hahmotettavaksi kokonaisuudeksi. Keskustasta löytyy monipuoliset palvelut sekä ajanviettopaikat. Kahvilat, ravintolat, teatterit ja museot ovat lähellä toisiaan ja kulku keskustassa onnistuu hyvin jalkaisin. Ostosmahdollisuuksista riittää valinnan varaa, sillä alueelta löytyy kauppakeskuksia, tavararataloja ja erikoisliikkeitä. Keskustan suosituin kohtaamispaikka on Asemakadun ja Kauppakadun risteykseen kivetyllä kompassikuviolla. Talviaikaankin keskustassa on helppoa ja viihtyisää asioida, sillä kävelykatu pysyy lämmityksen avulla sulana.

Postinumerot 40100

Korpilahti, Jyväskylä »

Keski-Suomen helmi Päijänteen rannalla

Korpilahti on Jyväskylän aluekeskus, joka sijaitsee noin 25 kilometriä etelään Jyväskylän keskustasta. Korpilahti on tunnettu luonnonkauniista maisemistaan ja sijainnistaan Päijänteen rannalla. Korpilahdella tyypillisin asuntomuoto on pientalo.

Postinumerot 41800

Kortepohja & Kortemäki, Jyväskylä »

Kortepohja on eloisa kaupunginosa

Vehreä Kortepohja sijaitsee Jyväskylän keskustan luoteislaidalla. Kaupunginosaa reunustavat Laajavuoren kuntoilu- ja virkistysalue sekä Tuomiojärvi. Kortepohja on pääosin kerrostalovaltainen, mutta aluetta koristavat myös ilmeikkäät rivitalot. Omakotitaloja löytyy Kortemäen alueelta, joka sijaitsee Kypärämäen länsirinteellä.

Postinumerot 40740

Palokka, Jyväskylä »

Palokka on vetovoimainen aluekeskus

Palokka on Jyväskylän 41. kaupunginosa. Ennen Palokka muodosti taajaman, mutta nykyisin se on osa Jyväskylän keskustaajamaa. Alueen puhdas luonto ja erinomaiset urheilumahdollisuudet houkuttelevat lähtemään liikkeelle. Asuntoja löytyy niin kerros- kuin omakotitaloistakin, ja asuinalueita löytyy paljon erityyppisiä ja -ikäisiä. Hyvät kulkuyhteydet ja kattavat palvelut varmistavat sujuvan arjen.

Postinumerot 40270

Säynätsalo, Jyväskylä »

Säynätsalo on tunnettu kansainvälisestä arkkitehtuurista

Säynätsalo on Päijänteen ympäröimä kaupunginosa. Jyväskylän saaristokaupunkinakin tunnettu alue muodostuu kolmesta saaresta, pääsaaresta Säynätsalosta, Lehtisaaresta ja isosta osaa Muuratsalon saarta. Luonto on ehdottomasti Säynätsalon valttikortti. Se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja harrastamiseen ympäri vuoden.

Postinumerot 40900

Tikkakoski, Jyväskylä »

Tikkakoski on taajama Jyväskylän kupeessa

Tikkakoski on Jyväskylän pohjoinen keskustaajama. Kaupungin keskusta on 20 kilometrin päässä – joukkoliikenne palvelee säännöllisesti, ja omalla autolla matkaan menee noin vartti. Tikkakoskella harrastetaan monipuolista liikuntaa ja pidetään kylätoiminta vireänä ja aktiivisena. Tikkakosken asuinalueita ovat Kummunmäki, Liinalampi, Itäranta, Länsiranta ja Tunnelimäki.

Postinumerot 41160

Vaajakoski, Jyväskylä »

Vaajakoski on ainutlaatuinen paikka asua

Vaajakosken vaihtelevasta ympäristöstä löytyy useita viihtyisiä asuinalueita. Savomäen, Tölskän ja Kaunisharjun alueita koristavat vanhat idylliset omakotitalot. Eri-ikäisiä kerrostaloja löytyy taajaman keskustasta sekä Kirkonmäeltä ja Haapaniemestä. Palveluiden läheisyys, mielekäs kulttuuriympäristö, vesistöt ja puhdas luonto, sekä hyvät liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet tekevät Vaajakoskesta ainutlaatuisen asuinpaikan.

Postinumerot 40800