Palokka, Jyväskylä

Postinumerot: 40270

Palokka on vetovoimainen aluekeskus

Palokka on Jyväskylän 41. kaupunginosa. Ennen Palokka muodosti taajaman, mutta nykyisin se on osa Jyväskylän keskustaajamaa. Alueen puhdas luonto ja erinomaiset urheilumahdollisuudet houkuttelevat lähtemään liikkeelle. Asuntoja löytyy niin kerros- kuin omakotitaloistakin, ja asuinalueita löytyy paljon erityyppisiä ja -ikäisiä. Hyvät kulkuyhteydet ja kattavat palvelut varmistavat sujuvan arjen.

Tervetuloa Palokkaan!

Palokan keskustasta löytyy terveysasema ja hammashoitola. Palokassa yhtenäiskoulun tiloissa toimii myös aluekirjasto sekä kansalaisopisto. Lähikaupat, kampaamot, kauneudenhoito- ja fysioterapiapalvelut sisältyvät alueen lähipalveluihin. Kesäisin vihannes- ja marjaostokset voi tehdä torilla.Touruvuoren ulkoilualue esittelee metsäistä, kallioista ja soista luontoa. Valaistut ulkoilureitit kiertelevät jylhää vuorta. Palokkajärvi ja Alvajärvi, joita yhdistää Pappilanjoki, tarjoavat yhdessä erinomaisen melontareitin. Palokan keskustassa on myös liikuntapuisto, jolla on puitteet mm. jalkapallo- ja yleisuhreiluharrastuksiin. Talvisin köytössä on tekojäärata. Kerrostaloasutus on keskittynyt pääasiassa Palokan keskustan ja Pappilanvuoren alueille. Suurin osa asutuksesta on kuitenkin omakoti- ja rivitaloja. Bussi vie Jyväskylän keskustaan noin 20-30 minuutissa. Kevyen liikenteen väyliä pitkin pyöräillen matka vie suurin piirtein yhtä kauan.


Palokka lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (71 %) Vuokra-asunnot (27 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (32 %) Pientaloasunnot (68 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (32 %) Aikuiset (35+ vuotta) (31 %) Eläkeläiset (24 %)

Väestö

Asukasluku 11136
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 3456 €/kk
Talouksien keskikoko 2,31 hlö
Asuntojen keskikoko 87,7 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1853 €/m²

Asuntoja: 5 098 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Palokka kartalla

Tervetuloa asumaan Palokkaan

Kiinnostuitko asumisesta Palokassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Palokassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Palokassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä