Vaajakoski, Jyväskylä

Postinumerot: 40800

Vaajakoski on ainutlaatuinen paikka asua

Vaajakosken vaihtelevasta ympäristöstä löytyy useita viihtyisiä asuinalueita. Savomäen, Tölskän ja Kaunisharjun alueita koristavat vanhat idylliset omakotitalot. Eri-ikäisiä kerrostaloja löytyy taajaman keskustasta sekä Kirkonmäeltä ja Haapaniemestä. Palveluiden läheisyys, mielekäs kulttuuriympäristö, vesistöt ja puhdas luonto, sekä hyvät liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet tekevät Vaajakoskesta ainutlaatuisen asuinpaikan.

Tervetuloa Vaajakoskelle!

Vaajakoski sijaitsee Päijänteen rannalla noin seitsemän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Vaajakosken peruspalvelut ovat kattavat ja toimivat. Moottoritietä pitkin keskustan palvelutkin ovat vain kymmenisen minuutin matkan päässä. Vaajakosken helmi on ehdottomasti Naissaari. Siellä sijaitsee mm. vanha voimala sekä 1800-luvun lopun ja 1830-luvun funkkistyylisiä rakennuksia. Naissaaressa sijaitseva Vaajakosken kanava yhdistää Leppäveden Päijänteeseen ja on osa Keiteleen kanavaa; saaressa on myös kahvila sekä luonnollisesti uimaranta. Kanavuoren alueen rantamaisemissa kiertää luontopolku, jonka varrelta löytyy laavu ja nuotiopaikka. Metsistä ja sen poluilta löytyy runsaasti latu- ja lenkkeilyreitistöjä. Sen lisäksi saatavilla on Vaajakosken keskustan uimahalli, liikuntahalli – unohtamatta yleisurheilu- ja jalkapallostadionia. Alueella on myös tennis- ja koripallopaikka, jotka ovat talvisin luistelukäytössä.


Vaajakoski lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (71 %) Vuokra-asunnot (27 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (38 %) Pientaloasunnot (62 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (26 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (29 %)

Väestö

Asukasluku 8135
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 3212 €/kk
Talouksien keskikoko 2,16 hlö
Asuntojen keskikoko 81,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1552 €/m²

Asuntoja: 3 987 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Vaajakoski kartalla

Tervetuloa asumaan Vaajakoskelle!

Kiinnostuitko asumisesta Vaajakoskella? Katso alta kaikki myytävät asunnot Vaajakoskella ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Vaajakoskella?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä