Halssila, Jyväskylä

Postinumerot: 40400

Halssila on idyllinen alue mukavalla sijainnilla

Halssilan kaupunginosa sijaitsee Jyväskylän koillispäässä. Pohjoisessa aluetta rajaa Aittovuori. Jyväskylän keskustaan on matkaa noin kolme kilometriä. Alkuperäinen Halssila koostui mökkimäisestä asutuksesta – pienistä omakotitaloista tai joistain puisista kaksikerroksisista taloista. Niistä suurin osa on purettu, mutta tilalle on rakennettu rivitaloja ja omakotitaloja vanhan puukaupunginosan ilmettä kunnioittaen.

Tervetuloa Halssilaan!

Halssila on vuosien varrella muodostunut viihtyisäksi ja yhä enemmän omansa näköiseksi. Idyllisen vanhan Halssilan kapeat pihakadut ja vanhat puutalot huokuvat omaleimaista tunnelmaa. Käytännöllinen ja toimiva asutus sekä kauniit maisemat kulkevat käsi kädessä. Muun muassa Halssilanrinteen rivitaloista aukeavat ainutlaatuiset maisemat Jyväsjärven yli. Halssilan palveluihin kuuluu mm. ala-aste, ravintola, Siwa, leikkipuisto, päiväkoti ja kirjasto. Asuinrakennuskanta on pääosin omakoti- ja rivitaloja. Kivistön alueelta löytyy kuitenkin jonkun verran kerrostaloja; lähistöllä sijaitsee myös Tanssitalo Kivistö. Uusia taloja on rakennettu vuonna 2009 Pohjois-Halssilaan. Enemmän palveluita tavoittaa lähietäisyydellä sijaitsevien Tourulan ja Seppälän alueilta. Sieltä löytyvät niin erikoisliikkeet kuin automarketit.


Halssila lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (65 %) Vuokra-asunnot (34 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (46 %) Pientaloasunnot (54 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (11 %) Lapsettomat nuoret parit (8 %) Lapsiperheet (27 %) Aikuiset (35+ vuotta) (30 %) Eläkeläiset (24 %)

Väestö

Asukasluku 4243
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 3060 €/kk
Talouksien keskikoko 2,12 hlö
Asuntojen keskikoko 74,4 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1755 €/m²

Asuntoja: 2 134 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Halssila kartalla

Tervetuloa asumaan Halssilaan

Kiinnostuitko asumisesta Halssilassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Halssilassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Halssilassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä