Tikkakoski, Jyväskylä

Postinumerot: 41160

Tikkakoski on taajama Jyväskylän kupeessa

Tikkakoski on Jyväskylän pohjoinen keskustaajama. Kaupungin keskusta on 20 kilometrin päässä – joukkoliikenne palvelee säännöllisesti, ja omalla autolla matkaan menee noin vartti. Tikkakoskella harrastetaan monipuolista liikuntaa ja pidetään kylätoiminta vireänä ja aktiivisena. Tikkakosken asuinalueita ovat Kummunmäki, Liinalampi, Itäranta, Länsiranta ja Tunnelimäki.

Tervetuloa Tikkakoskelle!

Tikkakoski tunnetaan ilmailumuseosta ja lentokentästä. Kaupunginosassa toimii myös Puolustusvoimien ilmasotakoulu. Tikkakosken nykyisen taajaman rakennuskanta on melko nuorta, ja kaikki asuinalueet laajenevat tasaista tahtia. Tikkakoskella on ala- ja ystäaste, lukio, liikutahalli ja jäähalli sekä kirjasto. Kunnallisten palveluiden lisäksi Tikkakoskella sijaitsee mm. pizzeria, pubi, apteekki, kylmähuoltoasema, asiamiesposti ja jonkun verran teollisuusaluetta. Tikkakoskella on vahva liikuntakulttuuri, ja alueen urheiluseuroja ovat mm. Tikkakosken Tikka ja Tikkakosken voimistelu- ja liikuntaseura. Joka kesä järjestetään myös kylätapahtuma, jolloin valitaan vuoden Tikkukoskelainen. 


Tikkakoski lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (72 %) Vuokra-asunnot (27 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (25 %) Pientaloasunnot (75 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (4 %) Lapsettomat nuoret parit (2 %) Lapsiperheet (32 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 4855
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 3294 €/kk
Talouksien keskikoko 2,38 hlö
Asuntojen keskikoko 85,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1389 €/m²

Asuntoja: 2 275 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Tikkakoski kartalla

Tervetuloa asumaan Tikkakoskelle!

Kiinnostuitko asumisesta Tikkakoskella? Katso alta kaikki myytävät asunnot.

Kiinnostuitko asumisesta Tikkakoskella?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä