Kiinteistönvälitysyrittäjällä pysyy kädessä myös vasara ja naula

Antero Immonen on tehnyt asunto-, kiinteistö-, tontti- ja toimitilakauppaa Varkauden seudulla jo neljällä vuosikymmenellä. Omaa Kiinteistömaailman yritystä hän on pyörittänyt viimeisen kymmenen vuoden ajan. Työn imu on edelleen vahva: ”Välillä on suorastaan vaikea himmailla aamulla, että pääsee aloittamaan työt.”

230918 Antero Immonen 2831

Sähköpostiasioita pystyy onneksi hoitamaan jo kukonlaulun aikaan, mutta asiakkaille ei oikein voi soitella vielä puoli kuuden aikaan, naurahtaa kiinteistönvälitysalalla yli 30 vuoden ajan vaikuttanut Antero Immonen.

Viimeistään yhdeksältä hän on Varkauden ydinkeskustassa sijaitsevassa asuntomyymälässä, valmiina ottamaan vastaan mitä päivä tuo tullessaan.

– Tämä on kyllä siitä mielenkiintoinen työ, että vaikka kalenterissa ei vielä aamulla olisi juuri menoja, niin illalla se voi olla jo ihan täynnä, Immonen kuvailee.

Kiinteistömaailma palvelee Varkauden talousalueen asiakkaita nelihenkisellä tiimillä. Palveluvalikoimaan kuuluu monipuolisesti kiinteistönvälitys- ja arviointipalveluja sekä myös toimitilojen vuokrausta.

– Samana päivänä voi olla näyttö teollisuushallista, yksiöstä, lomakiinteistöstä ja omakotitalosta, eli työ on monipuolisempaa kuin ehkä ensiarvaamalta luulisi.

Kansankynttilä vaihtoi kurssia

Alun alkaen Antero Immosesta piti tulla opettaja. Hän ehti nuorena miehenä työskennellä luokanopettajan sijaisena kuuden vuoden ajan, ja kävipä hän opettajankoulutuslaitoksen pääsykokeissakin. Taloudelliset realiteetit saivat kuitenkin kääntämään kurssin.

– Olimme juuri vaimon kanssa ottaneet asuntolainan 14 prosentin korolla, joten siinä kohtaa olikin pakko jäädä töihin ansaitsemaan.

Kyseisillä asuntokaupoilla Immonen tuli ajatelleeksi ensimmäistä kertaa kiinteistönvälitystä mahdollisena ammattina. Silloisilta välittäjiltä saatu palvelu sai tuumimaan, miten lähtisi itse toteuttamaan asiakaspalvelua paremmin.

Sittemmin hän on työskennellyt kiinteistökaupan parissa niin välittäjänä, myyntijohtajana kuin viimeiset kymmenen vuotta yrittäjänäkin.

230918 Antero Immonen 2799

Opettajataustasta lienee myös hyötyä, sillä Immonen on saanut perehdyttää alalle niin omaa jälkikasvuaan kuin kymmeniä opiskelijoitakin. Kesä on kiinteistönvälityksessä vilkasta aikaa, mutta vakihenkilöstön on voitava lomailla. Kesätyöntekijöiksi palkatuista opiskelijoista osa on jäänyt alalle pysyvästi.

– Olemme saaneet iloksemme tiimiimme aina hyviä kesätyöntekijöitä, jotka ovat sopineet tähän porukkaan ja työhön, Immonen kertoo.

Pojasta polvi vielä paranee?

Immosen oma Ville-poika on astunut mukaan remmiin myyntineuvottelijaksi. Viimeiset kolme vuotta hän on hoitanut sivutyönään välitettävien kohteiden drone- eli ilmakuvauksia.

– Vaikka hän joskus on varmaan sanonutkin, ettei ikinä ryhdy tähän hommaan, niin ilmeisesti viime vuodet ovat osoittaneet, että työ onkin aika mielenkiintoista, isä-Immonen myhäilee.

Monelle nuoremman polven välittäjälle tuntuu olevan positiivinen asia se, että ”pakolliset” sunnuntaiesittelyt ovat hiipumaan päin.

– Yhä useampi asiakas toivoo yksityisnäyttöä itselleen sopivaan aikaan, joten usein tyhjiä viikonloppunäyttöjä ei enää ole samassa määrin kuin takavuosina, Immonen kertoo.

 

Tuhannen neliön tavoite

Kaupallisen työn vastapainoksi Varkauden Kiinteistömaailma-yrittäjä jaksaa viettää asuntojen parissa aikaa myös vapaa-ajallaan – vasara ja nauloja kädessään.

Hän on ollut rakennuttamassa ja rakentamassa omaa omakotitaloa, uutta paritaloa sekä ympärivuoden soveltuvaa vapaa-ajan asuntoa. 24 vuotta sitten hankitun kesämökin saneeraus alkoi kaksi vuotta sitten, ja työmaa valmistuu näinä viikkoina.

– Joskus oli omana tavoitteena, että pitäisi rakentaa, rakennuttaa tai saneerata 1000 neliötä. Saa nähdä toteutuuko se – yrittäjänäkin olisi nimittäin tarkoitus jatkaa ainakin toiset kymmenen vuotta vielä!

03.10.2023

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.