Kiinteistömaailman Pulssi 3.4.2024: Asuntokauppa jatkui maaliskuussa helmikuun urilla

Suomen suurin kiinteistönvälitysketju Kiinteistömaailma välitti maaliskuussa 2024 yhteensä 891 myynti- ja vuokrakohdetta, joista 660 oli käytettyjen asuntojen välitystä, 15 uudiskohteiden välitystä ja 216 vuokravälitystä. ”Asuntojen ja kiinteistöjen kauppamäärä – 675 kappaletta – kasvoi edelliskuusta 5,5 prosenttia, mutta viime vuoden vertailukuusta eli maaliskuusta 2023 jäätiin 6,5 prosenttia. Vuokravälityksessä puolestaan yllettiin hiukan yli edellisvuoden vastaavan kuukauden määrien. Asuntokaupan alkuvuotta voi kaikkineen kuvata hienoisesti nousujohteiseksi, mutta kauppavilkkaudessa ollaan edelleen pitemmän ajan keskivertoluvuista jäljessä”, kuvaa Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen.

Kiinteistömaailma julkaisee puolivuosittaisen barometrinsä asuntokaupan näkymistä torstaina 11.4.2024. Tuolloin julkaistava katsaus ja kesäkauden ennuste pohjautuu 346 välitysammattilaisen vastauksiin eri asuntotyyppien näkymistä maan eri puolilla.
Erityisteemana tällä barometrikerralla ovat ensiasunnon ostajat. He kiirehtivät joukoin asuntokaupoille ennen viime vuodenvaihdetta ja varainsiirtoverovapauden poistumista. Mitä ensiasuntokauppaan kuuluu nyt – ovatko ensimmäisen omistuskodin ostajat palanneet markkinaan?

Median edustajat ovat tervetulleita barometrin Teams-julkistusinfoon, joka pidetään to 11.4.2024 klo 9.00 alkaen. Tilaisuudessa asuntokaupasta ja erityisesti ensiasunnoista puhumassa ovat Kiinteistömaailman Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen ja Danske Bankin henkilöasiakasten lainoista vastaava johtaja Sari Takala. Linkin tilaisuuteen voi tilata sähköpostitse: taina.mustamo@kiinteistomaailma.fi

 

Lisätiedot:
Mika Laurikainen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 040 5607514
Taina Mustamo, viestintä- ja henkilöstökehittämisjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0504240045


Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys. Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee yli 500 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990. Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.
03.04.2024 Kiinteistömaailma

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.