Kiinteistömaailman Pulssi 2.3.2022: Kriisillä vaikutuksia asuntokauppaan - päättynyt helmikuu toiseksi vilkkain käytettyjen asuntojen kaupassa viiteen vuoteen

Kauppamäärillä mitattuna Suomen suurin kiinteistönvälittäjä Kiinteistömaailma teki helmikuussa 2022 yhteensä 980 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa.

“Eteenpäin katsottaessa käsillä olevalla vakavalla kriisillä on ainakin kolmenlaisia vaikutuksia asuntomarkkinoihin”, arvioi Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

“Ensimmäinen on shokkivaikutus, jossa ihmiset pohtivat, mitä nyt kannattaa ylipäätänsä tehdä. Toinen vaikutus kääntää ihmisten katseet takaisin omaan lähiympäristöön, eikä matkustaminen vilkastu odotetulla tavalla. Kolmas vaikutus voi olla pidempiaikainen ja liittyy Suomen talouskehitykseen osana Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmää. Suomalaista asuntomarkkinaa suojaa kuitenkin markkinan vahva tarveohjautuvuus. Syntymät, kuolemat, yhteen muuttamiset ja eroamiset, työpaikka-alueen vaihtumisten ja varallisuusasemassa tapahtuvien muutosten lisäksi, ovat edelleen asuntokaupan keskeisimmät ajurit”, toteaa Kyhälä.

 

Helmikuussa vahvaa käytettyjen asuntojen kauppaa, uudiskohdekauppa tavanomaista vähäisempää

Kiinteistömaailman asuntomyymälät tekivät juuri päättyneessä helmikuussa 937 käytettyjen ja 43 uusien asuntojen ja kiinteistöjen kauppaa, yhteensä siis 980 kauppaa.

Käytettyjen asuntojen kaupassa helmikuu oli toiseksi paras viiteen viime vuoteen, mutta uudiskohdekauppa jatkui edelleen tavanomaista vähäisempänä. Nyt päättyneen kuun luvut jäävät viime vuoden vastaavasta eli poikkeuksellisena vilkkaasta helmikuusta 2021, jolloin tehtiin peräti 960 käytettyjen asuntojen ja 81 uusien asuntojen kauppaa.'

 

Lisätiedot:

Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800

Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 4240045

Kiinteistömaailman kuvapankki >

02.03.2022 Kiinteistömaailma

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.