Huippukouluttaja uskoo positiiviseen palautteeseen

Kiinteistömaailma Nurmijärvi Klaukkalan yrittäjä Timo Ojamäki ponnisti aikanaan kiinteistönvälittäjän työhön vaikean elämänvaiheen ajamana. 30 vuotta myöhemmin hän on yhä kiitollinen sattumuksesta. ”Jaettu ilo siitä, kun joku saa itselleen kivan kodin, tuntuu edelleen sairaan hyvältä!”.

Timo OjamäkiTimo Ojamäen Kiinteistömaailma-yritys sai aikanaan nimekseen Probitas, joka tarkoittaa latinaksi rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Se löytyi suomi-latina -sanakirjasta pitkällisen nimipohdinnan jälkeen, ja kuvastaa hyvin työtä ohjaavia arvoja.

 

- Sitä voisi varmaankin verrata jonkinlaiseen uskoontuloon, kuvailee Nurmijärven alueen Kiinteistömaailman pitkäaikainen yrittäjä Timo Ojamäki hetkeä, kun tajusi aikanaan löytäneensä itselleen juuri ”sen oikean” työn ja samanhenkisen porukan.

- Työkaverit olivat yhtäkkiä ihan samanlaisia kuin minä! mies muistelee edelleen innostuen.

Tuota käänteentekevää hetkeä 90-luvun alussa oli edeltänyt hankala ajanjakso. Lama oli puraissut provisiopalkkaisena myyntiedustajana työskennelleen Ojamäen toimeentuloa, ja samaan aikaan perheen vastavalmistuneen omakotitalon lainakorko kipusi lähes 15 prosenttiin.

Nurmijärvelle, Ojamäen lapsuuden ja nuoruuden maisemin omin käsin rakennettu omakotitalo oli pakko myydä pois. Tilalle löytyi samalta seudulta puolta halvempi rivitaloasunto.

- Myyntiprosessin aikana tuli pakon sanelemana tutustuttua kiinteistönvälitysalaan, ja aloin miettiä voisiko se olla oma juttuni.

Ojamäki pääsi melko pian tämän jälkeen töihin paikalliseen välitysliikkeeseen, ja sillä tiellä ollaan edelleen.

- Pidän siitä, että saa tehdä sekä liikkuvaa työtä että konttorihommia. Ja harva pääsee tekemään näin merkityksellistä ja kokonaisvaltaista myyntityötä, ihmisten kotona ja keittiönpöytien ääressä.

Asuntokaupoilla tilanne on yleensä sekä ostajan että myyjän kannalta mukavasti ”win-win”.

- Myyjä tai myyjät pääsevät jatkamaan elämää, usein samassa, mutta joskus toki eri osoitteissa. Ja se jaettu ilo kun ostaja saa itselleen uuden, kivan kodin, tuntuu edelleen sairaan hyvältä välittäjästäkin!

Menestysmyymälän resepti

Työskenneltyään muutaman vuoden alalla Ojamäki päätti kollegansa kanssa ehdottaa Kiinteistömaailma-ketjulle yksikön perustamista Nurmijärvelle. Lupa heltisi, ja loppu on historiaa. Kiinteistömaailma on käytännössä siitä lähtien pitänyt markkinaa hallussa alueella, ja koko ketjun tasolla menestys on ollut poikkeuksellista.

 

Satu SaranenKlaukkalalainen myyntijohtaja Satu Saranen on palkittu yhdeksänä vuonna peräkkäin Kiinteistömaailman Huippumyyjänä, ja näistä kahdeksan viimeisintä vuotta valtakunnan ykkösenä.

 

Esimerkiksi ketjun Huippumyyjä numero 1 -palkinto on tullut jo 15 vuotena peräkkäin Ojamäen luotsaamaan asuntomyymälään. Huippumyyjä-tunnustuksessa painotetaan paitsi myyntilukuja, myös muun muassa asiakaspalautetta.

Koko ketjun Vuoden yritys -palkinto on niin ikään napsahtanut Nurmijärvelle kahdesti. Mutta mikä ihme on Timo Ojamäen Kiinteistömaailma-myymälän menestyksen salaisuus?

- Annan vapauksia, ja sitten sparraillaan ja hiotaan toimintatapoja yhteen hiileen puhaltaen. Uskon vahvasti porkkanaan ja positiiviseen palautteeseen!

- Ja vaikka täällä pitkää päivää tehdäänkin, niin ei kuitenkaan hampaat irvessä. Kun tulee hyvää tulosta niin se motivoi eteenpäin, hän lisää.

Yrittäjätaipaleen ensimmäiset kymmenen vuotta Ojamäellä oli yhtiökumppani, mutta 18 viime vuotta hän on vastannut liiketoiminnasta yksin. Asuntomyymälä työllistää tällä hetkellä yhdeksän henkilöä.

Kaikki Ojamäen kouluttamat huippumyyjät ovat tulleet alan ulkopuolelta, ja he ovat saaneet kasvaa ammattiin seuraamalla miten yrittäjä itse toimii.

- Lisäksi heitä on koulutettu ketjun toimesta. Olen todella tykännyt kasvatusseura-tyyppisestä työstä, ja tästä kaikesta on seurannut se, että aina on ollut kiva tulla töihin, Ojamäki kertoo.

Nurmijärvi-ilmiö on pysyvä

Nurmijärvi on 45 000 asukkaan kunta pääkaupunkiseudun kupeessa, jolle on ominaista asumisväljyys ja pääkaupunkia edullisemmat neliöhinnat. Nurmijärvi muodostuu useasta eri taajamasta, joista suurimpia asukasluvultaan ovat Klaukkala ja Kirkonkylä.

”Nurmijärvi-ilmiöstä” eli Helsingistä kehyskuntiin suuntautuvasta muuttoliikkeestä on puhuttu kahdessa aallossa 2000-luvulla – ensin silloisen pääministerin ja eittämättä kunnan tunnetuimman asukkaan Matti Vanhasen lanseeraamana, ja myöhemmin korona-aikana.

Nurmijärvi on kuitenkin ollut muuttovoittopaikkakunta koko ajan.

- Tänne on jatkuvasti ollut enemmän tulijaa kuin lähtijää, mutta kyllä koronan aikaan mentiin lujaa, Ojamäki kertoo.

- Kun tarvittiin lisää tilaa jotta voitiin tehdä etätöitä, niin täällä oli tarjolla asumisväljyyttä saavutettavaan hintaan. Kiinnostuneilla saattoi hulluimpaan aikaan olla näytöllä kymmenen minuuttia aikaa päättää ostetaanko vai ei.

Nurmijärvellä on tarjolla paljon muutakin kuin omakotitaloja ja -tontteja, sillä taajamissa rakentaminen on tiiviimpää ja niihin nousee jatkuvasti myös rivi- ja kerrostaloja. Toimiva syöttöliikenne Klaukkalasta Kehäradan varteen Vantaalle mahdollistaa sen, että pääkaupunkiseudulle pääsee myös ilman omaa autoa.

- Ihmiset saavat täältä edullisemmilla neliöhinnoilla tilaa, turvallisuutta ja monenlaisia asumisvaihtoehtoja, Ojamäki listaa.

Mutta miten kävi Ojamäen perheen omakotitalounelman – jäikö se laman runtelemaksi haaveeksi vain?

- Kyllä me aika nopeasti siitä muutimme takaisin omakotitalokantaan. Mutta se oli ihan terveellinen kokemus, josta on ilman muuta ollut hyötyä tässä ammatissa. Kun on itsekin ollut vaikeassa tilanteessa alkuun, niin ei koskaan ylenkatso toisia vastaavassa tilanteessa, Ojamäki huomauttaa.

- Kriisi pitää aina sisällään myös mahdollisuuden, ja vertaistukihengessä voinkin sanoa, että asiat voivat lähteä myös palautumaan hyville urille!

 

Teksti: Iira Hartikainen

Kuvat: Else Kyhälä

09.04.2024 Kiinteistömaailma

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.