Nostaako putkiremontti asunnon arvoa?

Putkiremontti lähestyy taloyhtiössäni, miten minun kannattaisi toimia? Entä tuoko remontti lisäarvoa asunnolleni?

Putkiremontin lähestyessä suosittelemme olemaan aktiivinen ja osallistumaan kaikkiin yhtiökokouksiin ja tiedotustilaisuuksiin, joita yhtiö ja isännöitsijä järjestävät asian tiimoilta. Niissä saat hyvää tietoa niin aikatauluista kuin kustannuksistakin ja pääset vaikuttamaan asioihin. Putkiremontista puhutaan myös esimerkiksi linjasaneeraus- tai LVIS-remontti-nimillä.

Saneeraus nostaa asuntojen arvoa, joillakin alueilla jopa enemmän kuin saneeraus tulee maksamaan. Toisilla asuinalueilla arvonnousu voi olla pienempi kuin remontin hinta. Tämä riippuu myös siitä, tehdäänkö mahdollinen viemäriremontti uusimalla viemärit kokonaan vai pinnoittamalla tai sukittamalla vanhat putket. Kustannuksissa on yleensä iso ero riippuen edellä mainituista viemäreiden korjaustavoista.

Usein samalla uusitaan myös käyttövesiputket ja sähköistysten päälinjat sähkötauluineen. Nämä remontit voidaan tehdä myös eri aikoina. Täydelliseen saneeraukseen kuuluu usein myös kerrostalon yhteisten pesutupien, sauna tai kellaritilojen saneeraus. Mikäli viemärit vaihdetaan putkiremontin yhteydessä uusiin, joutuu asunnosta muuttamaan yleensä pariksi kuukaudeksi pois, muuten asuminen remontin ajan on yleensä mahdollista.

19.08.2020 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjäme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.