Näillä vinkeillä onnistut asuinalueen valinnassa

Asuntoa ostettaessa ei osteta pelkkiä seiniä, vaan myös uusi asuinalue. Asuinalueen valinnan tulee lähteä omista lähtökohdista ja perheen tarpeet huomioiden. Myös oma taloudellinen tilanne on tärkeää huomioida asuinaluetta kartoittaessa. Keräsimme viisi vinkkiä, joilla uuden asuinalueen etsimisestä tulee helpompaa.

1. Määritä oman elämäsi kiintopisteet. Huomioi omat ja perheesi tärkeimmät arjen tarpeet: Missä työ- ja koulupaikat sijaitsevat? Missä ovat harrastus- ja muut vapaa-ajan viettopaikat? Pohdi tarpeita myös tulevaisuutta ajatellen. 

2. Huomioi oma taloutesi. Asunnon etsiminen omalle kukkarolle liian kalliilta asuinalueelta voi olla turhauttavaa, ja alueelle päästäkseen voi neliöistä ja asumismukavuudesta joutua tinkimään. Kartoita eri vaihtoehtoja ja etsi juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Eri asuinalueiden hintatasoja voit selvittää helposti eri asuinalueiden tietosivuiltamme.

3. Unohda ennakkoluulot. Tekemämme selvitys osoittaa, että Suomessa on paljon hyviä asuinalueita, mutta tiedonpuutteen vuoksi asunnon etsijät päätyvät usein kartoittamaan tuttujen alueiden tarjontaa. Tuttujen alueiden ulkopuolelta voi löytyä juuri se palveluiltaan ja hintatasoltaan oikea alue.

4. Selvitä alueen tuleva kehitys. Asuinalueet kehittyvät koko ajan liikenneyhteyksien, palveluiden ja uudisrakentamisen osalta. Esimerkiksi uusille asuinalueille palvelut ja yhteydet monipuolistuvat asukasmäärän kasvaessa.

5. Kysy neuvoa. Kiinteistönvälittäjä on alueensa asiantuntija. Ota rohkeasti yhteyttä alueella toimiviin välittäjiin ja tiedustele alueen nykytilasta ja sen kehityksestä. Mikäli alue kiinnostaa, on välittäjällä aina ajantasainen tieto myynnissä olevista kohteista. Tutustu eri alueiden kiinteistönvälittäjiin.

19.08.2020 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjäme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.