Älä hullu odota kesää

parhaat hinnat saadaan juuri nyt

Kyltti ja suksetKiinteistönvälittäjä Oulussa on hyvin tietoinen vuodenaikojen vaihtelusta, ihan samalla tavalla kuin kuka tahansa paikallinen asuja. Välittäjällä on myös aitiopaikka nähdä asuntokaupan muutokset vuodenaikojen mukaan. Hän näkee, kuinka eri asiat saavat ihmiset tekemään asunnon vaihdon tai myynnin päätöksen. Usein syynä on läheisen kuolema, avioero, uusi työ, uusi perheenjäsen tai taloudellisen tilanteen muutokset joko halutulla tavalla tai pakon edessä. Jos näitä syitä tarkkailee, niin uskotteko todella, että asunnon tarvitsijoita on vain kesällä? No ei tietenkään. Kaikenlaisien kotien, myös omakotitalojen, kauppaa käydään ympäri vuoden, jokaisena kuukautena vuodesta. Olen toiminut kiinteistönvälittäjänä Oulussa jo 7 vuoden ajan, eikä tämä vuosi ole poikkeus, sillä tänäkin vuonna, helmikuun puolivälissä, olen myynyt jo kahdeksan oman pihan omaavaa kotia.

Toki palkitut puutarhat ovat kauneimmillaan kesällä ja omakotitalon myynti talvella koetaan ehkä hankalaksi. Kuitenkin useimmat uuden pihan etsijät toivovat juhannuksena jo nauttivansa työnsä hedelmistä, eli kauppa on tehty useita kuukausia aiemmin, palkitun puutarhan kuvilla ja oikealla ajoituksella. Näistä kaikista perusteluista huolimatta, moni odottaa oman kodin myyntiin laittoa kesään. Loppukeväästä ja alkukesästä tulee eniten kohteita myyntiin vuositasolla. Oletteko miettinyt kuka silloin saa parhaan hinnan? No ostaja. Hänellä on vara valita, kun myytävää on runsaasti. Parhaan hinnan myyjänä saa se kuuluisa aikainen lintu, eli se, joka myy kotinsa silloin, kun kysyntää on ja tarjonta on vielä suppeampaa.

Nyt on alkanut jo aurinko vilkutella keväisesti, ihmisten pesänrakennusvietti nostaa päätään, ostajia on kaikilla mittareilla koko ajan kasvavassa määrin liikkeellä. Viherpeukaloiden sormet syyhyävät multiin ja taimikasvatukset eivät meinaa mahtua pöydille. Nyt on oman pihan myyjälle huippuhetki! Jos taas miettii lasten koulun tai tarhan vaihtoa, voi vapautumisesta usein sopia siten, että se on mahdollisimman sopivaa kaikille osapuolille, vaikka kauppa tehtäisiinkin jo aiemmin.

Usein pelätään myös sitä, että löytyykö uusi koti omien muuttotoiveiden ja aikataulujen puitteissa. Siihenkin minulta löytyy useita keinoja varmistaa sujuva kodin vaihto. Kutsu minut rohkeasti Kotikäynnille, tehdään juuri sinun kotiasi ja tarpeitasi ajatellen kattava kodinvaihtosuunnitelma aikatauluineen.

Nyt ei kannata odotella.

Paula Kaarre kiinteistönvälittäjä
Paula kaarre
kiinteistönvälittäjä LKV myyntipäällikkö
Kiinteistömaailma Tuira
17.02.2023

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.