Niskala: Kiinteistönvälittäjän ei tarvitse olla räiskyvä ekstrovertti

Joonas Niskala perusti alle kolmekymppisenä oman kiinteistönvälitysliikkeen kotiseudulleen Ilmajoelle. Franchising-yrittäjyys tuntui luontevalta askeleelta tradenomiopintojen ja Kiinteistömaailma-ketjussa työskentelyn jälkeen. ”Ihmisten kanssa kun osaa asioida niin se on paras lähtökohta”, Niskala tiivistää menestyksensä reseptiä.

Joonas Niskala 2512


Joonas Niskalan
luotsaama Kiinteistömaailma-asuntomyymälä Ilmajoella on muutamassa vuodessa kasvanut neljä välittäjää työllistäväksi alueen markkinajohtajaksi, joka on saanut muun muassa koko ketjun parhaan asiakastyytyväisyyden palkinnon vuonna 2022.

Vuosi sitten toiminta laajeni myös Kurikkaan.

- Ehkä avainsana on tietty kiireettömyys ja se, että olemme aidosti aina läsnä asiakaskohtaamisissa. Kotien vaihtaessa omistajia ollaan suurten asioiden äärellä. Parhaiten sujuu, kun perusasiat pyritään tekemään hyvin ja ilman minkäänlaista teennäisyyttä, Niskala kuvailee.

Joonas Niskala 2545

”Kyllähän se motivoi eteenpäin, kun palkitaan hyvästä tuloksesta.” Joonas Niskala pääsi tänä vuonna muiden Huippuyrittäjien kanssa opinto- ja verkostoitumismatkalle Vilnaan.

 

Tarjouskaupalla nopeasti maaliin

Kiireettömyydestä huolimatta kauppaa on syntynyt hurjaan tahtiin – myös haastavassa markkinatilanteessa. Myyntiajat ovat kilpailijoita huomattavasti lyhyemmät, mitä selittänee osaltaan Kiinteistömaailman Tarjouskauppa -konsepti.

Niskalan mukaan jopa noin neljä viidestä heidän välittämästään kohteesta vaihtaa omistajaa tarjouskaupalla.

- Tyypillisesti niin myyjä- kuin ostajapuoli ovat tyytyväisiä tarjouskaupalla tehtyyn asuntokauppaan, jota leimaa läpinäkyvyys. Tehdyt tarjoukset ovat kaikkien nähtävillä, ja myyjä saa kohteelleen parhaan hinnan markkinoilta.

Oma-aloitteisuus kannatti

Etelä-Pohjanmaalla kasvaneelle Niskalalle yrittäjyys on aina siintänyt tavoitteena. Armeijan jälkeen hän ajoi pari vuotta kuorma-autoa, kunnes lähti Seinäjoelle opiskelemaan tradenomiksi yrittäjyyspainotuksella.

Valmistuttuaan Niskala työskenteli ensin muutaman vuoden Seinäjoen Kiinteistömaailmassa kiinteistönvälittäjänä. Siirtymä itsenäiseksi yrittäjäksi alkoi omasta yhteydenotosta Kiinteistömaailman ketjuohjaukseen, sillä Niskala arveli kotiseudullaan Ilmajoella olevan kysyntää uudenlaiselle kiinteistönvälityspalvelulle.

Suunnitelma sai vihreää valoa, ja prosessi eteni nopeasti. Muutamaa kuukautta myöhemmin hän jo paiski töitä omiin nimiin.

- Täällä Etelä-Pohjanmaalla kannustetaan vahvasti yrittäjyyteen, enkä ole katunut sille tielle lähtemistä, vaikka työn määrä onkin ehkä hivenen yllättänyt. Tai sanotaan, että hyvä etten tiennyt silloin, kuinka paljon työnsarkaa uuden liiketoiminnan käynnistämisessä onkaan, Joonas Niskala hymähtää.

Suurin haaste hänelle itselleen on ollut opetella asioiden kesken jättämisen taito.

- Kun pyörität yritystä, et koskaan saa työpöytääsi tyhjäksi päivän päätteeksi. Se pitää vain hyväksyä, eikä maailma siihen kaadu.

Työ on prioriteettilistalla neljäntenä

Joonas Niskala myöntää olevansa hurjan kunnianhimoinen, ja liiketoiminnan kasvattaminen siintää tulevaisuuden suunnitelmissa.

- Vaikka haastan joka päivä niin itseäni kuin työntekijöitänikin ja työ näyttelee elämässäni suurta roolia, ei se koskaan ole ollut minulle ykkösasia. Oma hyvinvointi, vapaa-ajan harrastukset sekä perhe menevät ehdottomasti edelle, jääkiekkoa aktiivisesti harrastava kahden pienen tytön isä kertoo.

Kiinteistönvälityksestä kiinnostuneita Joonas kannustaa rohkeasti alalle. Yksi myytti, jonka hän mielellään kumoaisi, on ajatus kiinteistönvälittäjistä suupaltteina ”myyntimiehinä” tai ”myyntinaisina”. Vuorovaikutustaitoja työssä toki tarvitaan.

- Itsehän en ole mikään hirveän räiskyvä ekstrovertti, vaan saatan jopa painua enemmän introvertin puolelle. Minulla ei ollut myöskään minkäänlaista aiempaa työkokemusta myyntityöstä, mutta sen puolen osaaminen tuli töitä tehdessä. Tärkeintä on mielestäni halu oppia toimimaan aina vain paremmin ihmisten kanssa.

Joonas Niskala 2530Kiinteistömaailman yrittäjillä on vahva yhdessä tekemisen meininki. Kuvassa palkintoreissulle lähdössä myös Karri Kekkonen Valkeakoskelta, Joel Lauharanta Helsingistä, Kimmo Ärlig Tampereelta ja Sisko Koobas Mikkelistä.

Teksti: Iira Hartikainen
Kuvat: Else Kyhälä

25.09.2023

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.