Porvoo asuinalueena

Pohditko, millainen Porvoo on asuinalueena? Nyt voit tehdä tarkempaa tuttavuutta kotisohvaltasi käsin! Asuinalueen nimeä napsauttamalla tutustut kustakin alueesta koostamaamme tiiviiseen asumisen tietopakettiin. Katso myös myytävät asunnot ja asuntojen hintatilastot ja ota Porvoo asuinalueena haltuusi!

Haikkoo, Porvoo »

Haikkoo tarjoaa rauhallisen asuinseudun Porvoon vehreissä maisemissa

Haikkoo sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Porvoon keskustasta.  Seudulla on pitkä historia ja rikkaat kulttuuriperinteet, ja maisemat tunnetaan muun muassa Albert Edelfeltin maalauksista. Haikkoossa on loistavat ulkoilumaastot ja hyvät yhteydet keskustaan. Hemmottelua ja rentoutumista tarjoaa Haikkoon kuuluisin rakennus Haikon kartano kylpylä- ja hotellipalveluineen.

Postinumerot 06400

Hamari, Porvoo »

Hamari on merihenkinen kylä Porvoossa

Hamarin merihenkinen kylä sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Porvoon keskustasta. Rakennuskannasta suurin osa on rivi- ja omakotitaloja. Rauhallisen alueen omiin palveluihin kuuluu muun muassa lähikauppa ja urheilukenttä. Myös rannan tuntuma tarjoaa loistavat puitteet liikunnalle – rantatiellä voi tavata pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä, jotka suosivat merellisiä maisemia. Hamarin satamassa on kaupungin vuokraamien venepaikkojen lisäksi vierasvenelaituri, jonka ansiosta kylään voi saapua vaikka meriteitse. 

Postinumerot 06650

Hornhattula, Porvoo »

Hornhattula on lapsiperheiden suosiossa

Hornhattulan kapunginosa löytyy loistavalta sijainnilta Porvoon länsipuolelta, läheltä keskustaa. Kulkuyhteydet ovat helpot ja myös Helsingin keskusta on käytännöllisen matkan päässä. Lisäarvoa alueelle tuo sen kattavat liikuntapalvelut. Hornhattula on rauhallinen ja pientalovaltainen. Yhteisöllistä kaupunginosaa suosivat erityisesti lapsiperheet.

Postinumerot 06100

Huhtinen, Porvoo »

Huhtinen on idyllinen lähiö lähellä keskustaa

Huhtinen on Porvoossa sijaitseva kaupunginosa, joka on rakennettu pääasiassa 1980-luvun loppupuolella. Alue sijaitsee vain parin kilometrin päässä keskustasta. Huhtisia luonnehditaan rauhalliseksi, pientalovaltaiseksi ja lapsiystävälliseksi alueeksi, joka tarjoaa myös hyvät puitteet lenkkeilyn ja ulkoilun harrastamiseen.

Postinumerot 06100

Keskusta, Porvoo »

Porvoossa yhdistyvät historia ja nykypäivä

Vanhasta kaupungistaan tunnettu Porvoo on pidetty asuinalue, joka kesäisin houkuttelee runsaasti matkailijoita. Historiallisen vanhan kaupungin lisäksi Porvoosta löytyvät kaupunkikeskusta kauppakeskuksineen sekä Näsin moderni puutaloalue.

Postinumerot 06100

Kevätkumpu, Porvoo »

Kevätkumpu sijaitsee pienen pyörämatkan päässä keskustasta

Porvoon itäosassa sijaitseva Kevätkumpu tunnetaan Kevarina. Jo vuodesta 1980 asti lähikirjasto on toiminut alueen palvelukeskuksena. Peruspalveluiden lisäksi tarjolla on jos jonkinlaisia asiakastapahtumia ja erityispalveluita. Kevätkummussa on paljon pientaloja, jotka ovat vehreän luonnon ympäröimiä ja sijaitsevat rauhallisten teiden varrella. Muun muassa Ilmarisentien toisella puolella on matalia kerrostaloja, kun taas toista puolta rivittävät erilaiset pientalot.

Postinumerot 06150

Tolkkinen, Porvoo »

Tolkkinen on idyllinen ja perinteikäs kylä

Tolkkisten kylä sijaitsee Porvoossa noin viiden kilometrin päässä keskustasta. Luonnonläheinen sijainti ja runsaat metsäiset polut tekevät alueesta idyllisen. Pelkästään luonto ja sen niityt sekä polut tarjoavat lukuisia vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon ja ulkoiluun. Tolkkisista löytyy myös urheilupaikkoja ja -kenttiä sekä harrastustoimintaa. Useilla tonteilla on reilun kokoinen piha, jossa lapset mahtuvat temmeltämään.

Postinumerot 06750