Haikkoo, Porvoo

Postinumerot: 06400

Haikkoo tarjoaa rauhallisen asuinseudun Porvoon vehreissä maisemissa

Haikkoo sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Porvoon keskustasta.  Seudulla on pitkä historia ja rikkaat kulttuuriperinteet, ja maisemat tunnetaan muun muassa Albert Edelfeltin maalauksista. Haikkoossa on loistavat ulkoilumaastot ja hyvät yhteydet keskustaan. Hemmottelua ja rentoutumista tarjoaa Haikkoon kuuluisin rakennus Haikon kartano kylpylä- ja hotellipalveluineen.

Tervetuloa Haikkoon!

Länsi-Porvoossa sijaitsevasta Haikkoosta löytyy kodikkaita omakotitaloja, jotka kauniine väreineen miellyttävät silmää. Ympäristö suosii ulkoilijoita, esimerkiksi lenkkeilijöille on tarjolla jos jonkinlaisia metsäpolkuja. Ylä-Haikkoosta löytyy päiväkoti. Lähialueiden palvelut ovat Haikkoolaisten käytettävissä – Hamarista löytyy kauppa ja merellisiä maisemia. Alakoulut löytyvät niin Hamarista kuin Tolkkisista. Kulttuurihistoriallisesti arvokas Haikon kartano on komea elementti maisemassa kuin myös erinomainen rentoutumispaikka. Sisustukselta Haikon kartano huokuu eleganttia vanhan ajan tunnelmaa ja ikkunoista voi katsella suoraan kohti kaunista merinäköalaa.


Haikkoo lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (54 %) Vuokra-asunnot (44 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (45 %) Pientaloasunnot (55 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (8 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (27 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (23 %)

Väestö

Asukasluku 7133
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 3404 €/kk
Talouksien keskikoko 2,14 hlö
Asuntojen keskikoko 81,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2116 €/m²

Asuntoja: 3 503 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Haikkoo kartalla

Tervetuloa asumaan Haikkoon!

Kiinnostuitko asumisesta Haikkoossa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Haikoossa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Haikkoossa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä