Tolkkinen, Porvoo

Postinumerot: 06750

Tolkkinen on idyllinen ja perinteikäs kylä

Tolkkisten kylä sijaitsee Porvoossa noin viiden kilometrin päässä keskustasta. Luonnonläheinen sijainti ja runsaat metsäiset polut tekevät alueesta idyllisen. Pelkästään luonto ja sen niityt sekä polut tarjoavat lukuisia vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon ja ulkoiluun. Tolkkisista löytyy myös urheilupaikkoja ja -kenttiä sekä harrastustoimintaa. Useilla tonteilla on reilun kokoinen piha, jossa lapset mahtuvat temmeltämään.

Tervetuloa Tolkkisiin!

Tolkkisissa on oma päiväkoti ja koulu, jonka sisäliikuntatilat ovat Tolkkisten monitoimitalossa. Lähistöltä löytyy tennis-, beachvolley- ja jalkapallokenttiä sekä jäähalli. Kentät ovat vapaassa käytössä, mutta esimerkiksi turnausta varten on hyvä tehdä varaus. Koulujen läheisyydessä sijaitsevat lähiliikuntapaikat ovat päivisin koulujen ahkerassa käytössä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin ne ovat kaikille avoimia.

Tolkkisista löytyy myös suosittu tanssi- ja juhlapaikka, Tanssisaari. Kauniille ja perinteikkäälle ympäristölle on paljon kysyntää, ja siellä järjestetään mm. hääjuhlia. Rauhallisesta sijainnista huolimatta Tolkkisista pääse kätevästi Porvoon keskustaan tai Helsinkiin bussilla tai omalla autolla.


Tolkkinen lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (86 %) Vuokra-asunnot (12 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (2 %) Pientaloasunnot (98 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (1 %) Lapsettomat nuoret parit (2 %) Lapsiperheet (36 %) Aikuiset (35+ vuotta) (38 %) Eläkeläiset (24 %)

Väestö

Asukasluku 1804
Keski-ikä 37 vuotta
Keskitulo 4362 €/kk
Talouksien keskikoko 2,70 hlö
Asuntojen keskikoko 105,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2042 €/m²

Asuntoja: 729 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Tolkkinen kartalla

Tervetuloa asumaan Tolkkisiin!

Kiinnostuitko asumisesta Tolkkisissa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Tolkkisissa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Tolkkisissa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä