Hamari, Porvoo

Postinumerot: 06650

Hamari on merihenkinen kylä Porvoossa

Hamarin merihenkinen kylä sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Porvoon keskustasta. Rakennuskannasta suurin osa on rivi- ja omakotitaloja. Rauhallisen alueen omiin palveluihin kuuluu muun muassa lähikauppa ja urheilukenttä. Myös rannan tuntuma tarjoaa loistavat puitteet liikunnalle – rantatiellä voi tavata pyöräilijöitä ja lenkkeilijöitä, jotka suosivat merellisiä maisemia. Hamarin satamassa on kaupungin vuokraamien venepaikkojen lisäksi vierasvenelaituri, jonka ansiosta kylään voi saapua vaikka meriteitse. 

Tervetuloa Hamariin!

Hamarin kylä on idyllinen paikka asukkaille ja vierailijoille. Kauniiden maisemien lisäksi alueella on vankat historialliset juuret. Hamarin kylä on vanha satamapaikka, jonka edustalla entisaikoina purettiin purjeveneiden lasteja. Nykyään satamasta löytyy viihtyisä kahvila ja huoltoasema. Sataman ympäristö on kunnostettu vuonna 2010. Muun muassa puistoraitti valaistiin keskustaan asti, ja sen varrelle lisättiin penkkejä. Maisemaa kohennettiin suurilla pyöreillä luonnonkivillä, ja puistoalue sai uusia istutuksia. Hamarin kylästä löytyy myös vanha työväentalo, jossa järjestetään seura- ja harrastetoimintaa. Laajemmat palvelut löytyvät Porvoon keskustasta, jonne matka taittuu nopeasti autolla, pyöräillen – ja kauniilla ilmalla mieluusti vaikka kävellen.  


Hamari lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (77 %) Vuokra-asunnot (20 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (8 %) Pientaloasunnot (92 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (2 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (42 %) Aikuiset (35+ vuotta) (31 %) Eläkeläiset (24 %)

Väestö

Asukasluku 1468
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 4119 €/kk
Talouksien keskikoko 2,37 hlö
Asuntojen keskikoko 96,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1746 €/m²

Asuntoja: 656 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Hamari kartalla

Tervetuloa asumaan Hamariin!

Kiinnostuitko asumisesta Hamarissa?

Kiinnostuitko asumisesta Hamarissa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä