Nappaa talteen kodinmyyjän vinkit

Kodin myynti ja osto on monelle tilanne joka tulee jossakin kohtaa elämää kerran tai useamman kerran ajankohtaiseksi. Suomessa tehtävissä kaupoissa on suurimmilta osin mukana kiinteistönvälittäjä joka on usein sopimussuhteessa asunnon myyjän kanssa. Kiinteistönvälittäjällä on kaupan syntymisen kannalta suuri merkitys ja kaupankäynnin sähköistyessä sekä markkinan muuttuessa välittäjän merkitys korostuu entisestään.

Asunnon myyntiä miettivän kannattaa siis panostaa itselle sopivan välittäjän etsimiseen ja olemmekin listanneet alle muutaman kohdan jotka on hyvä ottaa huomioon.

Suosittelut: Kysy onko ystävilläsi, perheelläsi tai vaikkapa työkavereillasi kokemuksia kiinteistönvälittäjistä tai alan yrityksistä.

Vertaileminen: Tutki eri yritysten myytävien kohteiden myynti-ilmoituksia, arvosteluja ja palveluita. Verkkosivut, sosiaalisen median sivustot sekä asiakasarvostelut antavat monesti hyvän käsityksen yritysten maineesta ja tarjoamista palveluista. Isommassa yrityksessä on myös enemmän myyntivoimaa etenkin jos yrityksessä tehdään välittäjien kesken avoimesti yhteismyyntiä.

Keskustelut ja tapaamiset: Ota yhteyttä eri välittäjiin ja keskustele heidän kanssaan. Tapaaminen voi auttaa arvioimaan heidän asiantuntemustaan, lähestymistapaansa ja sitoutumistaan asiakkaaseen. On myös hyvä kysyä välittäjän aikaisemmin myymistä kohteista, myyntiajoista sekä saaduista kauppahinnoista.

Harkinta: Pohdi omia tarpeitasi ja odotuksiasi kiinteistönvälittäjältä. Etsi sellainen ammattilainen, joka sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi ja jonka kanssa tunnet olosi mukavaksi ja luottavaiseksi. Halvin välittäjä on harvemmin paras mutta kallein välityspalkkiokaan ei aina aukottomasti kerro palvelun hyvyydestä. Välittäjältä kannattaa pyytää selkeät perusteet asunnosta annetulle hinta-arviolle.

 

Mikäli olet harkinnut kotisi, sijoitusasuntosi tai vaikkapa kesämökkisi myyntiä niin palvelemme mielellämme. Toimimme Keski-Suomen alueella kolmen asuntomyymälän voimin ja meillä on pitkä kokemus sekä rutkasti ammattitaitoa kiinteistönvälityksestä. Ja tottakai intoa sekä positiivista mieltä!

visa suojanen

yrittäjä, kiinteistönvälittäjä, LKV

 

puh. 040 352 4293

sanna hotanen

yrittäjä, toimitusjohtaja, kaupanvahvistaja, LKV

 

puh. 040 5818 201

24.11.2023

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.