Kuumana käyvän mökkikaupan keskeisiä trendejä ovat helppous ja mahdollisuus ympärivuotiseen käyttöön

Vapaa-ajanasuntokauppa on elänyt vilkasta nousukautta koko kuluneen vuoden ajan: valtakunnallisesti vapaa-ajanasuntojen kauppamäärät ovat olleet plussalla joka kuukausi tammikuusta alkaen, ja koronakesä on vain kiihdyttänyt vauhtia. Kuumana käyvässä mökkikaupassa on havaittavissa selkeänä trendinä halu ympärivuotiseen käyttöön sekä etätyömahdollisuudet, kertoo Rakennustutkimus RTS:n tuore tutkimus.

Suomen johtavan muuttovalmishirsitalovalmistaja Finnlamellin mukaan vapaa-ajanasuntomarkkinoilla on havaittavissa sama ilmiö kuin pientalopuolellakin: yhä useampi haluaa helppoutta ja valmiin ratkaisun avaimet käteen -periaatteella.

"Lähes kaikki uudet vapaa-ajan asunnot rakennetaan suoraan ympärivuotiseen käyttöön ja niihin halutaan kaikki vakituisen asunnon mukavuudet myös etätyötä ajatellen. Avaimet käteen -toimitusten kasvu on tullut meillä jopa 40 prosentin luokkaa”, sanoo Finnlamellin liiketoimintajohtaja Markku Uotinen.

Saman näkemyksen jakaa myös Kiinteistömaailma Tampere Ratinan yrittäjä Misa Roito. ”Etätöiden lisääntyessä on yhä enemmän kysyntää uusille ja hyväkuntoisille vapaa-ajan asunnoille”, Roito sanoo.

Niitä on kuitenkin vain rajallisesti tarjolla: Suomen mökkikannasta lähes 40 prosenttia on yli 50 vuotta vanhoja.

”Yhä useammalle suomalaiselle hartiapankki tai vanhan mökin kunnostaminen eivät kuitenkaan enää ole vaihtoehtoja. Koska moderneja vapaa-ajan asuntoja on vähän myynnissä, on uuden rakennuttaminen varteenotettava vaihtoehto”, sanoo maankäyttöasiantuntija Jukka Suhonen Finsilvasta.

Tähän tarpeeseen Kiinteistömaailma, Finsilva ja Finnlamelli ovat kehittäneet Mökkivalmis-konseptin, jossa asiakas saa ostettua yhdellä kontaktilla ympärivuotuiseen käyttöön soveltuvan modernin hirsihuvilan rakennusvalmiita rantatontilta. Kaikista malleista löytyy myös kattava valikoima lisäoptioita, joilla rakennuksen varustelutasoa voidaan muokata ostajan toiveiden mukaan. Kaikki rakennustoimenpiteet sisältyvät palveluun, mukaan lukien infra, jossa huomioidaan jo etukäteen laajennusmahdollisuudet. Lisäksi ostaja saa näkemyksen toteutuksen rahoituksesta ja halutessaan suoraan myös lainatarjouksen. Tämänhetkisille ostajille voidaan taata, että he pääsevät ensi keväänä tai ihan viimeistään kesällä muuttamaan omaan valmiiseen ja moderniin hirsihuvilaan.

Muuttovalmis paketti meille ainoa mahdollinen”

Alkuvuodesta Finnlamellin muuttovalmiin vapaa-ajan asunnon hankkinut Marko Helminen kertoo: ”Heti alussa oli selvää, että jo pelkästään etäisyydestä johtuen meille ainut mahdollinen tapa rakentaa mökki olisi sellainen, jossa palvelun tarjoaja vastaa koko projektista eli mökki tehdään muuttovalmiiksi maanrakennustyöt ja perustukset mukaan lukien.

Halusimme talosta täysin omakotitasoisen maalämpöineen ja valokuituyhteyksineen, jolloin sitä voidaan käyttää myös etätöiden tekemiseen. Erittäin iso merkitys valintaan oli myös sillä, että DEN-konsernin maanrakennus- ja perustustöistä vastaava henkilö lähti tekemään arviota tontista, jonka ostoa harkitsimme. Pystyimme näin ostamaan tontin ilman pelkoa maanrakennustöissä eteen tulevista yllätyksistä. Heillä on paljon kontakteja erilaisiin toimijoihin ympäri maata, jolloin heiltä sai apua myös joihinkin tilaajalle kuuluviin töihin, kuten juomavesiporakaivon poraukseen.”

Lisätietoja:

Finsilva Oyj, Jukka Suhonen, maankäyttöasiantuntija, p. 050 356 9778, jukka.suhonen@metsagroup.com | finsilva.fi

Finnlamelli Oy, Markku Uotinen, liiketoimintajohtaja, p. 040 522 8850,
markku.uotine@finnlamelli.fi | finnlamelli.fi

Kiinteistömaailma Ratina, Misa Roito, toimitusjohtaja, p. 050 597 1539,
misa.roito@kiinteistomaailma.fi | kiinteistomaailma.fi/tampere-ratina

Mökkivalmis on Suomen ensimmäinen avaimet -käteen palvelu, jossa mökinostajalle on tehty kokonaisuuden hankkiminen mahdollisimman helpoksi yhden kontaktin kautta sisältäen rantatontin, modernin hirsihuvilan rakentamiskokonaisuuden ja näkemyksen rahoituskuvioista. Mökkivalmis-palvelun taustalla ovat luotettavat valtakunnalliset toimijat: kiinteistövälitysketju Kiinteistömaailma, maan suurimpiin metsänomistajiin lukeutuva Finsilva Oyj ja Suomen johtava hirsitalovalmistaja Finnlamelli. www.kiinteistomaailma.fi/mökkivalmis

05.10.2020

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.