Pirkkalan asuntokauppa vireässä vedossa vuonna 2020

Pirkkalassa vuoden 2020 melkein kaikki asuntokaupan mittarit olivat vihreällä. Kiinteistönvälittäjien myymien käytettyjen asuntojen kokonaismäärä lähestyy 300 asunnon rajaa, mutta jäi vielä viime vuonna 296 asuntoon (+4,6 % vs 2019). Käytettyjen asuntojen keskimääräinen neliöhinta nousi maltillisesti 2,9 % vuodessa ja oli nyt 2694 €/m2. Pirkkalassa vahvistui yksi välittäjien aavistus eli myytyjen asuntojen keskikoko kasvoi 83:sta 91:en eli suunnilleen työhuoneen tai pienen makuuhuoneen verran.

Uusia asuntoja myytiin Pirkkalassa vuonna 2020 99 kpl. Uusi asunto oli kooltaan keskimäärin 67 neliöinen ja maksoi 3761 €/m2. Uusien asuntojen keskikoko nousi peräti 11 neliöllä vuodessa ja se selittää myös keskimääräisen neliöhinnan laskun -4,2 %, koska suurempi asunto on yleisesti ottaen neliöhinnaltaan pienempää halvempi.

Pirkkalan asuntokauppaa siis käytiin kasvavalla volyymilla ja nousevin hinnoin verrattuna edelliseen vuoteen. Keskimääräinen myyntiaika hivenen yllättäen piteni neljällä päivällä ollen nyt käytetyissä asunnoissa 77 päivää.

tero naskali
yrittäjä, toimitusjohtaja, LKV, DI, MBA
01.02.2021

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.