Nokian asuntokaupalla huima harppaus 2020

Nokian asuntokauppa kävi viime vuonna erinomaisesti. Kiinteistönvälittäjien myymien asuntojen kokonaismäärä oli peräti 520 kpl, kun se vuotta aiemmin oli 467 kpl. Kasvua peräti 11,3 %, joka on Pirkanmaan suurimpien kuntien piirissä ylivoimaisesti suurin kasvu. Käytettyjen asuntojen hinnat nousivat +3,8 % vuodessa, ollen nyt 1920 €/m2. Tämä maltilliselta vaikuttava asia nousee uuteen valoon, kun noteerataan myös keskimääräisen käytetyn asunnon keskikoon kasvaminen 87:stä neliöstä 96 neliöön. Keskimääräinen käytettynä myyty asunto oli Nokialla vuonna 2020 siis 96 neliöinen ja maksoi 177955 euroa.

Uusien myytyjen asuntojen määrä oli viime vuonna 81 kpl, kun se vuotta aiemmin oli 94 kpl. Volyymin laskusta huolimatta neliöhinta oli jyrkässä nousussa peräti 12,2 %. Osansa tästä selittää myydyn asunnon keskikoon pienentyminen 69:stä neliöstä 63:en neliöön.

Yhteenvetona varsinkin käytettyjen asuntojen kauppa otti viime vuonna isoja harppauksia Nokialla. Missään muussa Tampereen välittömässä ympäryskunnassa ei kehitys ollut näin voimakasta.

Tero Naskali
yrittäjä, toimitusjohtaja, LKV, DI, MBA
01.02.2021

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.