Kannattaako asunnon seinät maalata ennen myymistä?

Kannattaako minun maalata asuntoni seinät valkoisiksi ennen myyntiä? Itse rakastan värejä ja kotini on aika värikäs kaikkine yksityiskohtineen. Mutta olisiko valkoinen asunto helpompi myydä?

Kokemuksemme mukaan asunnon tyyli tai värimaailma eivät ole myynnin este tai edes hidaste. Ostajilla on erilaisia mieltymyksiä, ja aina löytyy ostaja, jolla on sama sisustusmaku kuin sinulla. Persoonallinen sisustus voi olla myös myyntivaltti, sillä suurin osa tarjolla olevista asunnoista on valkoisia.

Myynnin kannalta ongelmallisia ovat asunnot, joissa on sekoitettu eri tyylejä tai remontit on tehty huolimattomasti. Asunto, joka noudattaa samaa tyyliä kautta linjan on aina helpompi myydä. Asunnon seinät voivat olla vaikka mustat, jos asunto on tyylikäs ja siistissä kunnossa. Tyylillisen yhtenäisyyden takia suosittelen lämpimästi sisustussuunnittelijan käyttöä remontteja tehtäessä. Eheyden miettiminen on tärkeää varsinkin silloin, kun asuntoa on remontoitu useaan otteeseen vuosien saatossa.

Mainitsemasi yksityiskohdat ovat taas luku sinänsä. Asumisen aikana koriste-esineitä, muistoja ja tauluja kertyy itse kullakin. Nuo tavarat ovat asukkaalleen itselleen tärkeitä, mutta myyntiä ne eivät helpota. Yksityiskohtiin kannattaakin kiinnittää huomiota, niitä ei saa olla liikaa – parempi vähemmän kuin enemmän. Kun asunto ei ole täynnä tavaraa, vaan valo ja tila pääsevät oikeuksiinsa, potentiaalisen ostajan on helppo kuvitella itsensä sinne asumaan. Myös asunnon kuntoa on helpompi arvioida, kun tavaraa ei ole liikaa.

Myyjälle antaisinkin ohjeeksi, että huoneita on hyvä katsoa oven suusta: näkyykö tila tavaroiden takaa? Jos pintamateriaalit jäävät piiloon, tavaroita on syytä vähentää reippaalla kädellä. Myyntisiivous eli tavaroiden ja koristeesineiden karsiminen on arvostuksen osoitus ostajaa kohtaan. Silloin hänellä on mahdollisuus luoda oma mielikuva kodista ja elämästään sen seinien sisällä.

 

Johanna Roine
Yrittäjä, Kiinteistömaailma Jyväskylä Tourula

30.05.2017 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjäme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Uusimmat aiheesta

Astianpesukone, peilikaappi ja sälekaihtimet - mitkä tavarat kuuluvat asuntokauppaan?Miten arvioida asunnon hinta?Nostaako putkiremontti asunnon arvoa?Helppo kaava: 1 minuutti lisää matka-aikaa - 1 prosentin edullisempi rivitalokoti

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.