Kannattaako asunnon seinät maalata ennen myymistä?

Kannattaako minun maalata asuntoni seinät valkoisiksi ennen myyntiä? Itse rakastan värejä ja kotini on aika värikäs kaikkine yksityiskohtineen. Mutta olisiko valkoinen asunto helpompi myydä?

Kokemuksemme on, että hyvinkin persoonallisille kodeille löytyy ostajia. Ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä, ja aina voi löytyä ostaja, jolla on juuri sama maku kuin sinulla. Persoonallinen sisustus voi siten olla myös myyntivaltti, sillä suurin osa tarjolla olevista asunnoista on valkoisia. Sen sijaan monesti on hyvä idea maalata esimerkiksi eteisen nuhjaantunut valkea seinä puhtaan valkeaksi, jolloin yleisilme kodista muuttuu siistimmäksi, ja korjata repsottava jalkalista. Isoa remonttia ei useinkaan kuitenkaan kannata tehdä, sillä uusi asukas voi haluta muuttaa asuntoa mieleisekseen.


Myynnin kannalta ongelmallisempia ovat asunnot, joissa on sekoitettu eri tyylejä, tai remontit on tehty huolimattomasti. Asunto, joka noudattaa samaa tyyliä kautta linjan on aina helpompi myydä. Asunnon seinät voivat olla vaikka mustat, jos asunto on tyylikäs ja siistissä kunnossa. Tyylillisen yhtenäisyyden takia sisustussuunnittelijan käyttö on hyvä ajatus remontteja tehtäessä. Eheyden miettiminen on tärkeää varsinkin silloin, kun asuntoa on remontoitu useaan otteeseen vuosien saatossa.


Ennen myyntiin laittoa kannattaa asuntoa koittaa katsoa ikään kuin ulkopuolisen silmin. Asumisen aikana koriste-esineitä, muistoja ja tauluja kertyy itse kullekin. Nuo tavarat ovat asukkaalleen itselleen tärkeitä, mutta myyntiä ne eivät helpota. Kun asunto ei ole täynnä tavaraa, vaan valo ja tila pääsevät oikeuksiinsa, potentiaalisen ostajan on helppo kuvitella itsensä sinne asumaan. Myös asunnon kuntoa on helpompi arvioida, kun tavaraa ei ole liikaa.


Myyjälle hyvä ohje on katsoa huoneita oven suusta: näkyykö tila tavaroiden takaa? Jos pintamateriaalit jäävät piiloon, tavaroita on syytä vähentää reippaalla kädellä. Myyntisiivous eli tavaroiden ja koriste-esineiden karsiminen on arvostuksen osoitus ostajaa kohtaan. Silloin hänellä on mahdollisuus luoda oma mielikuva kodista ja elämästään sen seinien sisällä.

Johanna roine
Kiinteistömaailma Espoo Tapiola ja Kiinteistömaailma Helsinki Munkkiniemi
26.11.2020 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjäme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.