Ostajia olisi - myyjät odottavat, mutta mitä?

Kiinteistömaailman Pulssi 4.5.2020.

Asuntokauppa ei synkimpien ennustajien puheista huolimatta pysähtynyt huhtikuussakaan. Kauppoja tehtiin kolme neljäsosaa viime vuoden huhtikuun kauppamäärästä, mikä tarkoittaa Kiinteistömaailmassa 700 asuntokauppaa pääsiäispyhien molemmin puolin. Korona lykkäsi päätöksentekoa reilun 250 asuntokaupan verran, mutta ylivoimainen valtaosa kaupoista tehtiin kuten normaalikuukautenakin.

"Väitän, että hyvin lähelle viime vuoden lukuja olisi päästy, jos myyjät vain rohkenisivat myydä. Aivan erityinen piirre markkinoilla on nyt ennätyksellinen määrä ostajia suhteessa myytävään. Osin digitaaliseksi vauhdilla muuttuneen asunnonmyyntiprosessin seurauksena ostajien valintaprosessi on nopeutunut mutta jostain syystä osa myyjistä ei rohkene nyt toimia. Tällaista tilannetta ei asuntomarkkinoilla ole nähty pitkiin aikoihin," toteaa Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

"Tunnelma on ikään kuin joku odottaisi asemalla junaa tulevaksi väärälle raiteelle. Tämän epäsuhdan vallitessa on vaikea nähdä joissakin ennusteissa povattua asuntojen hintojen laskua siellä, missä kysyntää on ollut tähän kevääseen lähtiessä," Kyhälä sanoo.

05.05.2020

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.