Laskeeko hinnat, uskaltaako ostaa?

Tätä on viime viikkoina kysytty varmasti kaikilta välittäjiltä useammin kuin jaksaisi vastata. Asuntomarkkina on Suomessa hyvin heterogeeninen, joillain paikkakunnilla on viime vuosina nähty reipasta hintojen laskua kun taas esimerkiksi pääkaupunkiseudun trendialueilla nousu jatkuu.

Entäpä jos nyt olemme tilanteessa, jossa asuntojen hinnat putoavat kategorisesti koko maassa vaikkapa 10% seuraavien viiden vuoden aikana. Kannattaako ostaa, vai odottaa? Tyypillisin tilanne asuntokaupassa on se, että kerrostalokaksio vaihdetaan rivarikolmioon, tai rivarikolmio omakotitaloon. Jos tänään ostaa sen 150.000 euron rivarikolmion, olisi sen hinta viiden vuoden päästä skenaariossamme 135.000. Uuden kodin, 400.000 euron omakotitalon hinta puolestaan on pudonnut 360.000 euroon. Näin ajateltuna laskeva markkina on asunnon ostajan paras kaveri. Tilanne ei tietenkään ole yksiselitteinen, ja jokainen asuntokauppa on erilainen. Muistaa täytyy sekin, että omaa kotia ei pitäisi ajatella sijoituksena. Asuminen maksaa aina ja tärkeintä on löytää koti josta itse nauttii, ja jossa viihtyy.

20.03.2020

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.