Ostoryntäys jatkuu! Myynkö asuntoni nyt?

Myytäville asunnoille on nyt valtava kysyntä ja ne menevät nopeasti kaupaksi. Jos asunnot viedään käsistä, mihin tarvitaan ammattimaista välittäjää? Eikö asunnon voi myydä itse?

Monta asiaa voi omassa taloudessa hoitaa itse, mutta useimmiten asiantuntija ja ammattilainen maksaa palkkansa nopeasti – alalla kuin alalla. Tässä kolme tärkeintä syytä käyttää asiansa osaavaa kiinteistönvälittäjää:

 

  1. Parempi myyntihinta

Hyvä myyntihinta on asunnon myyjälle takuulla merkityksellisin asia nopean myyntiajan lisäksi. Joku voi ajatella säästävänsä välityspalkkion verran ja myy asuntonsa itse, mutta välittäjän tuoma hyöty kauppahinnassa voi olla välittäjän palkkioon verrattuna kaksin- tai kolminkertainen.

Esimerkiksi Tarjouskaupan maltillinen alkuhinta houkuttelee paljon kiinnostuneita, ja lopputulos nousee kilpailevien tarjousten ansiosta usein yli odotusten eli ajatellun perinteisen kauppatavan pyyntihinnan yli.

Hyvä välittäjä myös tuntee alueen ja sen hintatason. Me olemme osanneet arvioida toteutuneen kauppahinnan keskimäärin 98 prosentin tarkkuudella.

 

  1. Välittäjällä on jo ostajia valmiina

Otetaan esimerkki taiteen tai antiikin myymisestä. Kun joku tavara viedään myyntiin tunnettuun huutokauppahuoneeseen eikä omalle kirpputoripöydälle, sille on yleensä hyvä syy. Se myydään parhaaseen hintaan siellä, mistä löytyy eniten oikeaa kohderyhmää samasta paikasta eli täydestä huutokauppasalista.

Kun asunto annetaan tunnetulle välittäjälle myyntiin, hänellä on jo mahdollisia ostajia valmiina verkostoissaan. Meillä on lähes jokaiselle perheasunnolle parhaillaan kymmeniä kodinetsijöitä, joille lähtee heti tieto uudesta kohteesta.

 

  1. Ostajan ja myyjän turvallisuus

Kun asunnon hankkii suoraan myyjältä, tällä ei ole tiedonantovelvollisuutta eikä selonottovelvollisuutta, jotka sitovat meitä välitysliikkeitä. Jos vaikkapa talon energiakulut ovat tavallista isommat, välittäjän pitää ammattilaisena osata selvittää, mistä se johtuu. Itse talon myyvä voi sellaisen ”unohtaa” kertoa eikä ostaja välttämättä saa siitä reklamoidessaan vahingonkorvausta.

Asiakas saa siis tavallaan todella merkittävän ”vastuuvakuutuksen”, kun palkkaa kokeneen ammattilaisen luotettavasta välitysliikkeestä. On sekä ostajan että myyjän etu, että asiat selvitetään oikein ja kaikki menee lakien ja hyvän kauppatavan mukaisesti.

 

Millainen on hyvä välittäjä?

Hyvä välittäjä on luottoneuvonantaja, joka ei tyrkytä eikä painosta vaan kunnioittaa asiakkaan päätöstä. Paitsi välitysliikkeellä, suuri merkitys on myös yksittäisellä välittäjällä ja hänen osaamisellaan. Jos vaikkapa myydään omakotitaloa tietyltä asuinalueelta, on tärkeää, että välittäjällä on pitkä kokemus sekä omakotitaloista että kyseisen alueen asuntomyynnistä.

 

Sitooko Kotikäynti johonkin?

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään. Saat joka tapauksessa kullanarvoisia neuvoja asuntosi myyntiin ja voit sitten päättää milloin ja miten juuri sinun asiassasi on viisainta edetä.

 

Miksi valita Kiinteistömaailma Espoonlahti?

Meidät kannattaa pyytää kumppaniksi asunnonvaihtoon, sillä me tunnemme Espoon kaupunginosat, kadut ja hinnat. Autamme sinua asuntokaupan kaikissa vaiheissa, ja vahva osaamisemme tuo sinulle parhaan lopputuloksen. Siihen auttavat myös innovatiivinen markkinointi, Tarjouskaupan vahva osaaminen, Kiinteistömaailman työkalut sekä ilo ja into palvella asiakasta.

 

Olemme osa tehokasta ja monena vuonna palkittua Espoon Kodit Oy:tä, jolla on asuntomyymälät Espoonlahden lisäksi Kirkkonummella, Etu-Töölössä, Matinkylässä, Konalassa ja Raaseporissa. Vakuuttavaan joukkueeseemme kuuluu 35 asuntomyynnin ammattilaista. Teimme vuonna 2020 Kiinteistömaailman yrityksistä eniten käytettyjen asuntojen kauppoja ja olimme myös vuoden kasvuyritys.

 

Tilaa kotikäynti viereisellä lomakkeella>>>

Palvelemme mielellämme!

21.04.2021

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.