Hyvinkää asuinalueena

Pohditko, millainen Hyvinkää on asuinalueena? Nyt voit tehdä tarkempaa tuttavuutta kotisohvaltasi käsin! Asuinalueen nimeä napsauttamalla tutustut kustakin alueesta koostamaamme tiiviiseen asumisen tietopakettiin. Katso myös myytävät asunnot ja asuntojen hintatilastot ja ota Hyvinkää asuinalueena haltuusi!

Keskusta, Hyvinkää »

Hyvinkää on kehittyvä ja kotoisa kaupunki

Hyvinkää itsenäistyi omaksi kunnaksi Hausjärven ja Nurmijärven alueista vuonna 1917. Hyvinkää on Uudenmaankunnan viidenneksi suurin kaupunki. Naapurikunnat ovat Hausjärvi, Loppi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Riihimöki, Tuusula ja Vihti. Kaupungin tunnetuin rakennus on Aarno Ruusuvuon suunnittelema pyramidimainen kirkko. 

Postinumerot 05800

Paavola & Kulomäki, Hyvinkää »

Paavola on ulkoilmaihmisten mieleen

Hyvinkään Paavolan kaupunginosa on saanut nimensä Paavola-nimisen talon mukaan. Tila kuului Vaiveron kylään ja mainitaan ensi kerran 1795. Kaupunginosaa alettiin rakentaa 1960-luvulla; sille on ominaista väljästi katujen varsille sijoitetut kerrostalot ja umpikadut. Kulomäki käsittää Paavolan pohjoisosan ja sai oman asemakaavan vuonna 1973.

Postinumerot 05880

Parantola, Hyvinkää »

Parantola on viihtyisä ja rauhallinen

Parantolan kaupunginosa on saanut nimensä Hyvinkäällä vuosina 1896-1939 toimineesta lepo- ja toipumispaikasta. Toimintansa aikapäiviä sitten lopettanut Hyvinkään Parantola näkyy myös paikkakunnan katujen nimissä – löytyy Parantolankatu, sekä lääkäreihin viittaavat Hagelstaminpolku, Runeberginkatu ja Sandelinkatu. Nykyisin entisessä alilääkärin asuin- ja vastaanottorakennuksessa, jota myös piparkakkutaloksi kutsutaan, toimii kaupungin päiväkoti.

Postinumerot 05800

Puolimatka & Kirjavatolppa, Hyvinkää »

Puolimatka-Kirjavatolppa on kävelymatkan päässä keskustasta

Nimi Kirjavatolppa tulee nykyisen Hyvinkäänkadun kohdassa sijainneesta luonnonmännystä muodostuneesta tolpasta, johon aikojen varrella kiinnitettiin runsaasti ilmoituksia. Vuonna 1965 Kirjavatolpalle valmistui 14 rakennuksen kerrostaloalue. Lähistöllä on myös omakotitaloasutusta ja Puolimatkan koulu, jonka toiminta on alkanut jo vuonna 1915, sekä Puolimatkan hautausmaa. 

Postinumerot 05830

Sveitsi & Vieremä, Hyvinkää »

Sveitsi ja Vieremä ovat loistavien ulkoilureittien äärellä

Sveitsi ja Vieremä ovat Hyvinkään kaupunginosia, jotka sijaitsevat vierekkäin. Sveitsi on tunnettu hyvistä ulkoilumaastoistaan, jotka tarjoavat virikkeitä niin kesäisin kuin talvisin. Alueella sijaitsevat muun muassa Sveitsin uimala, Hotelli Rantasipi ja Kulomäen hiihtokeskus, jossa on neljä laskettelurinnettä ja pulkkamäki. Vieremän asukkailla on käytössään Sveitsin upeat ulkoilumahdollisuudet, mutta se sijaitsee hieman lähempänä keskustaa.

Postinumerot 05900

Veikkari, Nummenkari & Hyyppärä, Hyvinkää »

Veikkari-Nummenkärki-Hyyppärä on rauhallista ja maalaismaista seutua

Hyyppärä tunnetaan kartanostaan ja ratsastustalleista. Entisen Hyyppärän tilan päärakennus toimii nykyisin kahvilana ja ravintolana. Hyyppärän maisemat ovat maalaisia ja lähistöllä sijaitsee Kytäjä-Usmin ulkoilualue, joka mahdollistaa pulahduksen Usminjärveen, pyöräretkien tekemisen, grillaamisen tai vaikka telttaretken. Veikkarista löytyy yrityksiä ja erityisesti autoliikkeitä, Nummenkärjestä laaja rivi- ja omakotitaloalue. Koko Veikkari-Nummenkärki-Hyyppärän seutu tunnetaan rauhallisena alueena.

Postinumerot 05830, 05840