Parantola, Hyvinkää

Postinumerot: 05800

Parantola on viihtyisä ja rauhallinen

Parantolan kaupunginosa on saanut nimensä Hyvinkäällä vuosina 1896-1939 toimineesta lepo- ja toipumispaikasta. Toimintansa aikapäiviä sitten lopettanut Hyvinkään Parantola näkyy myös paikkakunnan katujen nimissä – löytyy Parantolankatu, sekä lääkäreihin viittaavat Hagelstaminpolku, Runeberginkatu ja Sandelinkatu. Nykyisin entisessä alilääkärin asuin- ja vastaanottorakennuksessa, jota myös piparkakkutaloksi kutsutaan, toimii kaupungin päiväkoti.

Tervetuloa Parantolaan!

Parantolan alueella om mm. Terveysasema; alue sijaitsee lähellä keskustaa, joten oikeastaan kaikki palvelut ovat helposti saatavilla. Vuonna 2012 valmistunut kauppakeskus Willa tarjoaa samassa paketissa jopa 120 eri liikettä, joihin kuuluu kattava valikoima muotia, makuja, sisustusta sekä vapaa-aikaa ja hyvinvointia. Kaupungin harrastusmahdollisuudet ovat myös hyvin monipuoliset. Parantolassa voi nähdä kauniita rakennuksia mm. 1920-luvulla rakennettu entinen Hyvinkään Sanomien toimitalo, sekä luontoa ja nin kerros- kuin omakotitaloasutusta. Parantolanpuistossa viihtyvät aikuiset ja lapset. Kesäisin kukkaistutuksilla varustettu suihkulähde miellyttää silmää, ja ympärillä on luonnonläheisiä kävelyreittejä. Lapsia varten on laaja aidattu alue leikkitelineillä temmeltämistä varten. Muualla Hyvinkäällä kulttuuria, teatteria ja musiikkiesityksiä tarjoaa mm. Hyvinkäänsali. Myös Suomen rautatiemuseo sijaitsee Hyvinkäällä, ja sen piha-alueet ovat kesäisin suosittu ajanviettopaikka.

 


Parantola lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (59 %) Vuokra-asunnot (39 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (78 %) Pientaloasunnot (22 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (48 %) Aikuiset (35+ vuotta) (29 %) Eläkeläiset (10 %)

Väestö

Asukasluku 9461
Keski-ikä 47 vuotta
Keskitulo 2810 €/kk
Talouksien keskikoko 1,69 hlö
Asuntojen keskikoko 64,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2068 €/m²

Asuntoja: 5 956 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Parantola kartalla

Tervetuloa asumaan Parantolaan!

Kiinnostuitko asumisesta Parantolassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Parantolassa ja alueen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Parantolassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä