Puolimatka & Kirjavatolppa, Hyvinkää

Postinumerot: 05830

Puolimatka-Kirjavatolppa on kävelymatkan päässä keskustasta

Nimi Kirjavatolppa tulee nykyisen Hyvinkäänkadun kohdassa sijainneesta luonnonmännystä muodostuneesta tolpasta, johon aikojen varrella kiinnitettiin runsaasti ilmoituksia. Vuonna 1965 Kirjavatolpalle valmistui 14 rakennuksen kerrostaloalue. Lähistöllä on myös omakotitaloasutusta ja Puolimatkan koulu, jonka toiminta on alkanut jo vuonna 1915, sekä Puolimatkan hautausmaa. 

Tervetuloa Puolimatkaan ja Kirjavatolppaan!

Puolimatka-Kirjavantolpan alueella on kattavat peruspalvelut. Puolimatkan koululta mitattuna on reilun vartin kävelymatka Hyvinkään keskustaan, josta löytyy monipuolisia palveluita. Vuodesta 2012 eteenpäin kauppakeskus Willa on monipuolistanut Hyvinkään palveluita. Hyvinkään vanhasta villatehtaasta nimensä saanut kauppakeskus tarjoaa jopa 120 eri liikettä, joihin kuuluu kattava valikoima muotia, makuja, sisustusta sekä vapaa-aikaa ja hyvinvointia.Harrastemahdollisuudet Hyvinkäällä ovat monipuoliset, ja tarjontaa riittää kamppailulajeista ja urheilusta kuvataidekouluihin, musiikkiin ja muihin vapaa-ajan aktiviteetteihin. Ratsastuskoulu löytyy Hyvinkään Hyyppärästä, ja kuvauksesta kiinnostuneille löytyy esimerkiksi Hyvinkään Kameraseura. Kulttuuria, teatteria ja musiikkiesityksiä tarjoaa mm. Hyvinkäänsali. Myös Suomen rautatiemuseo sijaitsee Hyvinkäällä; sen piha-alueet ovat kesäisin suosittu ajanviettopaikka.

 


Puolimatka & Kirjavantolppa lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (72 %) Vuokra-asunnot (26 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (45 %) Pientaloasunnot (55 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (30 %) Aikuiset (35+ vuotta) (39 %) Eläkeläiset (21 %)

Väestö

Asukasluku 7221
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 3461 €/kk
Talouksien keskikoko 2,02 hlö
Asuntojen keskikoko 77,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2144 €/m²

Asuntoja: 3 785 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kirjavantolppa & Puolimatka kartalla

Tervetuloa asumaan Puolimatkaan ja Kirjavatolppaan!

Kiinnostuitko asumisesta Ryttylässä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Ryttylässä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Puolimatkassa tai Kirjavatolpassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä