Espoo asuinalueena

Pohditko, millainen Espoo on asuinalueena? Nyt voit tehdä tarkempaa tuttavuutta kotisohvaltasi käsin! Asuinalueen nimeä napsauttamalla tutustut kustakin alueesta koostamaamme tiiviiseen asumisen tietopakettiin. Katso myös myytävät asunnot ja asuntojen hintatilastot ja ota Espoo asuinalueena haltuusi!

Espoon keskus, Espoo »

Espoon keskus eli Espoon hallinnollinen keskus

Espoon keskuksessa sijaitsee kaupungintalo, valtuustotalo ja virastokeskus. Alueen kaupallinen keskus on Espoontorin ja Entressen kauppakeskuksista koostuva kokonaisuus juna-aseman vieressä. Kunnallisista palveluista merkittäviä ovat muun muassa Kaivomestarin kiinteistössä sijaitseva uimahalli, liikuntahalli sekä Omnia-koulutuskuntaryhmä.

Postinumerot 02760, 02770

Espoonlahti, Espoo »

Espoonlahti on merellinen ja alati kasvava

 Espoonlahti tarjoaa merellisen asuinalueen kehittyvässä kaupunginosassa. Alue jatkuu aina Finnoon laaksosta Kirkkonummen rajalle ja rajautuu etelässä Suomenlahteen, pohjoisessa Espoon keskuspuiston metsiin. Luonnonläheinen ja viihtyisä kaupunginosa tunnetaan hyvistä virkistysmahdollisuuksista. Kaupunkimainen asuntorakentaminen ja alati kasvavat palvelut tekevät alueesta monipuolisen ja omaleimaisen. Länsimetron toinen vaihe tulee tuomaan Espoonlahteen myös raideliikenteen.

Postinumerot 02320, 02321, 02360

Kilo, Espoo »

Kilo on vanha omakotitaloalue

Kilo kuuluu Suur-Leppävaaran alueeseen. Aiemmin Kilo on ollut ainoastaan omakotitaloalue, mutta nykyään siellä on myös kerrostaloja. Koulun ympäristössä on edelleen viljelyyn käytettäviä peltoja. Kilo on yhden junapysäkin matkan päässä Leppävaarasta. Kilossa toimii Merivoimien Tutkimuslaitoksen osia sekä Puolustusvoimien tiedustelukeskus.

Postinumerot 02610, 02630

Leppävaara, Espoo »

Leppävaara - monipuolisten palveluiden ja liikenneyhteyksien keskittymä

Leppävaara sijaitsee itäisessä Espoossa lähellä Helsingin rajaa. Aseman yhteydessä oleva Sello on Suomen toiseksi suurin kauppakeskus; se sisältää muun muassa elokuvateatterin ja lukuisia ruokapaikkoja. Leppävaaraan pääsee Helsingin keskustasta vajaassa vartissa junalla. Nykyisin suositun Leppävaaran eteläpuoli on ollut harvaan rakennettua aina 1990-luvulle asti, mikä johtui paljolti kuntien välisistä erimielisyyksistä. Suurin osa alueen asunnoista on kerrostaloja.

Postinumerot 02600, 02650

Matinkylä, Espoo »

Matinkylä on monipuolinen asuinalue meren ja palveluiden äärellä

Suomenlahden rannalla sijaitseva Matinkylä yllättää monipuolisuudellaan. Alueella on oma ranta, venesatama ja Suomen suurimpiin kuuluva ostoskeskus Iso Omena, josta löytyy palveluja joka lähtöön. Myös alueen asuntokanta tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja: alueella on sekä korkeita kerrostaloja että matalaa rivitalotaloasutusta sekä jonkin verran omakoti- ja paritaloja. Syksyllä 2016 valmistunut länsimetro paransi alueen kulkuyhteyksiä entisestään.

Postinumerot 02230

Niittykumpu, Espoo »

Niittykumpu ja Tontunmäki sopii lapsiperheille

Niittykummun ja Tontunmäen kaupunginosa kuuluu Suur-Tapiolan suurpiiriin. Niittykummussa toimii kauppakeskus Niitty, jossa mm. K-market, S-Market, Alko, à la carte -ravintola, Kotipizza, Subway ja kaksi kampaamoa. Metroasemia on kaksi, Kauppakeskus Niityssä ja Urheilupuiston metroasema. Tapiolan Urheilupuisto sijaitsee Tontunmäen naapurissa ja tarjoaa loistavat puitteet urheiluun.

Postinumerot 02200

Olari, Espoo »

Olari sijaitsee Espoon keskuspuiston kupeessa

Olarin kaupunginosa sijaitsee Etelä-Espoossa. Rakennuskannalta Olari voidaan jakaa kahteen osaan Ala- ja Ylä-Olariin. Ylä-Olrain tunnistaa korkeista, punatiilisistä kerrostaloista, Ala-Olarin puolestaan rivi- ja omakotitaloista. Olarin pohjoisosasta löytyy löytyy Espoon keskuspuistoa, sekä siellä sijaitsevat Olarin pururata ja koirapuisto. Kuitinmäen ostoskesuksen alueella on ruokakauppoja, ravintoloita, nuorisotiloja sekä kappeli. Olarin posti ja kirjasto sijaitsevat Isossa Omenassa. 

Postinumerot 02210

Tapiola, Espoo »

Tapiola on hyvämaineinen ja monipuolinen asuinalue

Tapiolan keskustan keskusallas ja sen ympäristö on pääosin arkkitehti Aarne Ervin suunnittelemaa. Keskustassa on monipuolinen palveluvalikoima – kaksi ostoskeskusta, Heikintori ja uudempi Ainoa, tavaratalo Stockmann ja tietysti Stockmannin Herkku. Tapiolan urheilupuistossa on muun muassa Espoo Bluesin kotihalli Barona-areena. Tapiolan kaikilla asumalähiöillä on oma ostoskeskus sekä koulut. Monet Tapiolan asuinrakennuksista ovat arkkitehtonisesti aikakautensa parhaita edustajia Suomessa.

Postinumerot 02100, 02120