Niittykumpu, Espoo

Postinumerot: 02200

Niittykumpu sopii lapsiperheille

Niittykummun kaupunginosa kuuluu Suur-Tapiolan suurpiiriin. Niittykummun vanhun alue on rakennettu 1960-luvulla ja se on pysynyt lähes alkuperäisenä tähän päivään saakka.  Niittykummussa toimii Niittytorin kauppakeskus, jossa toimii mm. K-market, Alko, hammaslääkäri, à la carte -ravintola ja kaksi kampaamoa.  Muiden palveluiden osalta Niittykumpu tunnetaan erityisesti Etelä-Espoon autokaupan keskittymänä. Länsimetron on tarkoitus tulla liikennöimään myös Niittykummussa.

Tervetuloa Niittykumpuun!

Niittykumpu rajautuu pohjoisessa Mankkaaseen, lännessä Olariin, idässä Tapiolaan ja Pohjois-Tapiolaan, etelässä Westendiin ja Haukilahteen. Liikennettä palvelevat pääliikenneväylät Merituulentie, Länsiväylä sekä kehä II. Niittykummun rakentaminen lisääntyi sodan jälkeisinä vuosikymmeninä. Suurin osa rakennuskannasta on valmistunut vuosien 1960-1970 välillä. 70-luvun muuttoliikenteen ja Espoon rajun kasvun myötä alueelle alettiin rakentaa paljon rivitaloja – osittain vanhaa huvila-aluetta hävittäen. Niittykumpuun kuuluvassa Tontunmäessä on jäljellä vielä Niittykummussa on kaupungin ylläpitämä koulu, joka on Etelä-Espoon vanhin alakoulu. Kaupunginosan väestö on kasvanut tasaisesti 1975 jälkeen. Tontunmäki-nimisellä alueella on vielä jäljellä muutamia vanhoja rakennuksia ja puutarhoja, osa sotaa edeltävältä ajalta, osa 50-luvun paikkeilta.

 


Niittykumpu lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (54 %) Vuokra-asunnot (44 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (68 %) Pientaloasunnot (32 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (12 %) Lapsettomat nuoret parit (8 %) Lapsiperheet (26 %) Aikuiset (35+ vuotta) (33 %) Eläkeläiset (22 %)

Väestö

Asukasluku 10728
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 4446 €/kk
Talouksien keskikoko 2,15 hlö
Asuntojen keskikoko 77,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 4113 €/m²

Asuntoja: 5 338 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Niittykumpu kartalla

Tervetuloa asumaan Niittykumpuun!

Kiinnostuitko asumisesta Niittykummussa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Niittykummussa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Niittykummussa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä