Olari, Espoo

Postinumerot: 02210

Olari sijaitsee Espoon keskuspuiston kupeessa

Olarin kaupunginosa sijaitsee Etelä-Espoossa. Rakennuskannalta Olari voidaan jakaa kahteen osaan Ala- ja Ylä-Olariin. Ylä-Olrain tunnistaa korkeista, punatiilisistä kerrostaloista, Ala-Olarin puolestaan rivi- ja omakotitaloista. Olarin pohjoisosasta löytyy löytyy Espoon keskuspuistoa, sekä siellä sijaitsevat Olarin pururata ja koirapuisto. Kuitinmäen ostoskesuksen alueella on ruokakauppoja, ravintoloita, nuorisotiloja sekä kappeli. Olarin posti ja kirjasto sijaitsevat Isossa Omenassa. 

Tervetuloa Olariin!

Olarissa asuu noin 15 000 ihmistä. Olarinluoma on tällä hetkellä Espoon kolmanneksi suurin teollisuus- ja työpaikka-alue. Olarin etelänaapuri on Matinkylä, jossa sijaitsevan Ison Omenan palvelut ovat siten myös Olarilaisten saatavilla.Olarin keskus on vaihdellut useita kertoja. Ensin se oli kirkon ympärillä, sitten Olarinmäen keskellä. Kolmanneksi tuli Kuitinmäen ostoskeskuksen alue. Uusimmaksi keskuksesi voidaan laskea Piispansillan ympäristön – alueen, jonne tulee metroasema, kirjasto, posti ja muita palveluita.Muun muassa linja-autot 121 ja 122 Kampista tuovat Olarin Kuitinmäen ostoskeskukselle, samoin 31 ja 19 Espoon keskuksesta. Näiden lisäksi Olarista pääsee suoralla linjalla ainakin Matinkylään, Tapiolaan ja Leppävaaraan.Olarissa on neljä alakoulua - Päiväkehrän koulu, Komeetan koulu, Tähtiniityn koulu sekä Friisilän koulu, sekä kaksi yläastetta: Kuitinmäen koulu ja Olarin koulu, jossa toimii myös matemaattis-luonnontieteispainotteinen Olarin lukio. Olarin alueella on myös useita päiväkoteja.

 


Olari lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (67 %) Vuokra-asunnot (31 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (74 %) Pientaloasunnot (26 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (11 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (23 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (28 %)

Väestö

Asukasluku 11186
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 3862 €/kk
Talouksien keskikoko 2,06 hlö
Asuntojen keskikoko 75,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3021 €/m²

Asuntoja: 5 665 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Olari kartalla

Tervetuloa asumaan Olarin!

Kiinnostuitko asumisesta Olarissa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Olarissa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Olarissa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä