Tapiola, Espoo

Postinumerot: 02100, 02120 

Tapiola on hyvämaineinen ja monipuolinen asuinalue

Tapiolan keskustan keskusallas ja sen ympäristö on pääosin arkkitehti Aarne Ervin suunnittelemaa. Keskustassa on monipuolinen palveluvalikoima – kaksi ostoskeskusta, Heikintori ja uudempi Ainoa, tavaratalo Stockmann ja tietysti Stockmannin Herkku. Tapiolan urheilupuistossa on muun muassa Espoo Bluesin kotihalli Barona-areena. Tapiolan kaikilla asumalähiöillä on oma ostoskeskus sekä koulut. Monet Tapiolan asuinrakennuksista ovat arkkitehtonisesti aikakautensa parhaita edustajia Suomessa.

Alueen esittely
Asunnot Tapiolassa
Ota yhteyttä

Tervetuloa Tapiolaan!

Tapiolan liikuntapalveluihin kuuluu palloilu- ja kuntoilukeskus Esport Center ja Tuulimäen väestönsuoja,jossa voi harrastaa painia, judoa, ammuntaa ilma-aseilla ja jousella, pöytätennistä, telinevoimistelua sekä miekkailua. Väestönsuojassa on myös skeittihalli ja kuntosalin yhteydessä nyrkkeilykehä. Iso osa Tapiolan asuintaloista on kerrostaloja, mutta löytyy alueelta muitakin vaihtoehtoja – esimerkiksi omakotitaloja ja atriumtaloja. Puistokaupunkina maineensa luoneessa Tapiolassa on paljon viheralueita, kuten keskuksesta pohjoiseen sijaitseva Silkkiniitty, laaja ruohokenttä, joka ulottuu Pohjois-Tapiolaan asti.

Tapiolan liikennettä palvelevat Kehä I ja Länsiväylä. Bussiliikenne on runsasta. Suunnitteilla oleva länsimetro tuo pysäkin myös Tapiolaan ja näin parantaa kulkuyhteyksiä ja saavutettavuutta.

 

Tapiola lukuina

02100
02120 

Asuminen

Asumismuoto

Omistusasunnot (56%)Vuokra-asunnot (41%)Muu asuminen (3%)

Asumistyyppi

Kerrostaloasunnot (90%)Pientaloasunnot (10%)

Taloudet

Nuoret yksinasuvat (15%)Lapsettomat nuoret parit (6%)Lapsiperheet (13%)Aikuiset (35+ vuotta) (29%)Eläkeläiset (36%)

Väestö

Asukasluku4332
Keski-ikä45 vuotta
Keskitulo4083 €/kk
Talouksien keskikoko1,75 hlö
Asuntojen keskikoko65,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta5305 €/m²

Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015
Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018

Tekstin lähde: Wikipedia

Tapiola kartalla

Ladataan karttaa...