Tapiola, Espoo

Postinumerot: 02100, 02120 

Tapiola on hyvämaineinen ja monipuolinen asuinalue

Tapiolan keskustan keskusallas ja sen ympäristö on pääosin arkkitehti Aarne Ervin suunnittelemaa. Keskustassa on monipuolinen palveluvalikoima – kaksi ostoskeskusta, Heikintori ja uudempi Ainoa, tavaratalo Stockmann ja tietysti Stockmannin Herkku. Tapiolan urheilupuistossa on muun muassa Espoo Bluesin kotihalli Barona-areena. Tapiolan kaikilla asumalähiöillä on oma ostoskeskus sekä koulut. Monet Tapiolan asuinrakennuksista ovat arkkitehtonisesti aikakautensa parhaita edustajia Suomessa.

Tervetuloa Tapiolaan!

Tapiolan liikuntapalveluihin kuuluu palloilu- ja kuntoilukeskus Esport Center ja Tuulimäen väestönsuoja,jossa voi harrastaa painia, judoa, ammuntaa ilma-aseilla ja jousella, pöytätennistä, telinevoimistelua sekä miekkailua. Väestönsuojassa on myös skeittihalli ja kuntosalin yhteydessä nyrkkeilykehä. Iso osa Tapiolan asuintaloista on kerrostaloja, mutta löytyy alueelta muitakin vaihtoehtoja – esimerkiksi omakotitaloja ja atriumtaloja. Puistokaupunkina maineensa luoneessa Tapiolassa on paljon viheralueita, kuten keskuksesta pohjoiseen sijaitseva Silkkiniitty, laaja ruohokenttä, joka ulottuu Pohjois-Tapiolaan asti.

Tapiolan liikennettä palvelevat Kehä I ja Länsiväylä. Bussiliikenne on runsasta. Suunnitteilla oleva länsimetro tuo pysäkin myös Tapiolaan ja näin parantaa kulkuyhteyksiä ja saavutettavuutta.

 


Tapiola lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (56 %) Vuokra-asunnot (41 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (90 %) Pientaloasunnot (10 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (15 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (13 %) Aikuiset (35+ vuotta) (29 %) Eläkeläiset (36 %)

Väestö

Asukasluku 4332
Keski-ikä 45 vuotta
Keskitulo 4083 €/kk
Talouksien keskikoko 1,75 hlö
Asuntojen keskikoko 65,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 5305 €/m²

Asuntoja: 2 977 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Tapiola kartalla

Tervetuloa asumaan Tapiolaan!

Kiinnostuitko asumisesta Tapiolassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Tapiolassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Tapiolassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä