Digitaalisuus löi läpi korona-ajan kiinteistönvälityksessä

Suomen suurin kiinteistönvälittäjä Kiinteistömaailma teki kesäkuussa kaikista käytettyjen asuntojen kaupoistaan lähes 30 prosenttia digitaalisena. Se tarkoittaa, että jo puolet sellaisista kaupoista, joissa digikauppa on mahdollinen, tehdään myös diginä. Digitaalisten kauppojen lanseeraus tapahtui syksyllä 2019, mutta vasta korona-aika toi mukanaan läpimurron.

”Digitaalinen kauppa tehostaa huomattavalla tavalla niin asiakkaiden kuin myös rahoittajien ajankäyttöä. Usean tahon saaminen yhtä aikaa fyysisesti saapuville on aina haasteellista, puhumattakaan tällaisena korona-aikana. Kiinteistönvälittäjiä digitaalinen prosessi auttaa parempaan ja nopeampaan palveluun,” sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Kyhälä arvioi, että vuonna 2021 Kiinteistömaailman kaupoista jo vähintään puolet tehdään digikauppoina. Määrän kasvua sataan prosenttiin estävät vielä muutamat rajoitteet, kun aivan kaikkia asuntokauppoja ei pysty digitaalisena tekemään. ”Mutta tavanomaiset tilanteet voidaan tehdä digikauppana, ja haluamme tuoda helppouden asiakkaille niin laajasti ja niin nopeasti kuin mahdollista” Kyhälä sanoo.

Viime vuosina Kiinteistömaailma on tehnyt 12 000 – 13 000 asunto- ja kiinteistökauppaa. Kun mukaan lasketaan myös vuokravälitys, Kiinteistömaailma teki viime vuonna noin 15 000 asuntotransaktiota. Kiinteistömaailmalla on ketjussaan yli 600 kiinteistönvälityksen ammattilaista, joista reilut 110 yrittäjiä.

03.07.2020 Kiinteistömaailma

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.