Asuntojen hinnat nousussa Tampereella kolmannella vuosineljänneksellä


Kiinteistömaailman Tampereen Hämeenkadun ja Nokian myymälöissä me välittäjät seuraamme hyvin aktiivisesti asuntokauppamarkkinan muutoksia omalla toiminta-alueellamme Tampereella ja Tampereen ympäryskunnissa. Näin saamme asiakkaidemme käyttöön parhaan markkinanäkemyksen ja osaamme auttaa asiakkaitamme heidän isoissa päätöksissään.
Tampereella hinnat nousussa

Tampereen asuntokauppa on palannut kevään häiriöiden jälkeen melko tarkkaan vuoden 2019 tasolle. Kokonaisvolyymi eli välittäjien myymien asuntojen määrä oli hiukan yli 4000 asuntoa (-2,9 %). Käytettyjen asuntojen myynti oli 2,0 prosenttia pienempi kuin 2019.
 

Hiukan pienemmästä volyymista huolimatta sekä uusien että käytettyjen asuntojen neliöhinnat Tampereella nousivat verrattuna vuoden takaiseen. Välittäjien myymien uusien asuntojen keskineliöhinta nousi 2,1 % ollen nyt 4563 €. Käytettyjen asuntojen neliöhinta nousi peräti 5,1 % vuodessa ollen tänä vuonna 3022 €.
 

Erikoinen yksityiskohta tarkastellessa myytyjen uusien asuntojen keskikokoa on se, että vuonna 2020 keskiarvoinen välittäjien myymä uusi asunto oli 52 neliöinen, kun taas 2019 keskiarvoinen uusi asunto oli 45 neliöinen. Tästä huolimatta neliöhinta nousi.

Käytettyjen asuntojen myyntiaika kasvoi päivällä 70:stä 71:een.
 

Tampereen alkuvuoden asuntokauppa tiivistettynä:

👉 Uusien asuntojen keskineliöhinta +2,1 %
👉 Käytettyjen myytyjen asuntojen keskineliöhinta +5,1 %
👉 Keskiarvoinen käytetty asunto Tampereella maksoi 3022 €/m2 ja oli 70 neliöinen
👉 Välittäjien myymissä asunnoissa uusien suhde käytettyihin asuntoihin on melko tarkkaan 1 : 3
 

Hyvin poikkeuksellisen alkuvuoden jälkeen käytettyjen asuntojen markkina on toipunut Tampereelle hyvin. Kauppaa käydään kautta linjan nousevin hinnoin eikä myyntiajat ole juurikaan pidentyneet. Tämä havainto tukee kentällä vallitsevaa tunnelmaa, että kauppa käy hyvin ja ostajia olisi asunnoille enemmänkin.
 

Tero Naskali, LKV, DI, MBA | Myyntipäällikkö | Kiinteistömaailma Tampere Hämeenkatu | Kiinteistömaailma Nokia | tero.naskali@kiinteistomaailma.fi | 0503795732 | #digivälittäjä

https://www.kiinteistomaailma.fi/tampere-hameenkatu/tero-naskali

13.10.2020

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.