Hämeenlinna asuinalueena

Pohditko, millainen Hämeenlinna on asuinalueena? Nyt voit tehdä tarkempaa tuttavuutta kotisohvaltasi käsin! Asuinalueen nimeä napsauttamalla tutustut kustakin alueesta koostamaamme tiiviiseen asumisen tietopakettiin. Katso myös myytävät asunnot ja asuntojen hintatilastot ja ota Hämeenlinna asuinalueena haltuusi!

Iittala, Hämeenlinna »

Iittalassa on ripaus vanhaa ja uutta

Iittala on Kalvolan entinen kuntakeskus. Kalvola liitettiin Hämeenlinnaan vuonna 2009 ja on nykyisin yksi sen kaupunginosakeskuksista. Iittala on osa Äimäjärven laakson kulttuuriympäristöä. Kirkon sijainti ja keskiaikaiset kylät kertovat Iittalan historiallisista juurista. Nykyisin alueella on paljon idyllisiä omakotitaloja kattavien peruspalveluiden lähellä.

Postinumerot 14500

Kauriala, Hämeenlinna »

Kariala on kodikas ja omaleimainen asuinalue

Kaurialan kaupunginosa sijaitsee Hämeenlinnan keskustan länsipuolella. 1550-luvulle asti Kauriala oli pieni kolmitaloinen kylä, joka kuului Rengon hallintopitäjään ja Vuorentaustan neljänneskuntaan. Vuonna 1557 tilat siirrettiin Saaren kartanon maihin ja Hämeen linnan alaisuuteen.

Postinumerot 13130

Keinusaari, Hämeenlinna »

Keinusaaren ympäristö on kulttuurisesti ja historiallisesti rikas

Hämeenlinnan viides kaupunginosa Keinusaari sijaitsee Vanajaveden itäpuolella. Alueeseen kuuluu lisäksi Varikonniemi, joka on tärkeä asutushistoriallinen jäänne sekä osa kansallista kaupunkipuistoa.  Alueen valttikortteja ovat mm. lyhyt matka keskustaan sekä historiallisesti ja kulttuurisesti rikas ympäristö.

Postinumerot 13200

Keskusta, Hämeenlinna »

Hämeenlinnassa on monipuoliset liikenneyhteydet

Hämeenlinna on kaupunki Vanajaveden etelärannalla Kanta-Hämeen maakunnassa. Kaugungin runsaat vesistöt ja puistoalueet tekevät alueesta viihtyisän, kauniin ja rauhallisen. Hämeenlinnan keskustasta on hyvät liikenneyhteydet esimerkiksi Helsinkiin, Tampereelle ja Lahteen. Erityisesti juna- ja linja-autoyhteydet ovat kattavat.

Postinumerot 13100

Myllymäki, Hämeenlinna »

Myllymäki on hyvä ja turvallinen asuinpaikka

Myllymäki sijaitsee Hämeenlinnan keskustan länsipuolella. Myllymäki rajoittuu pohjoisessa Turuntiehen, lännessä Hattelmalantiehen, etelässä Jaakonkatuun ja idässä Lahdensivuntiehen.  Myllymäki on arvostettua ja suosittua asuinaluetta. Alueelta löytyy vanhoja taloja, joita on remontoitu tyylikkäästi. Keskustasta löytyy kerrostaloja ja pientalokortteleita. 

Postinumerot 13130

Ruununmylly, Hämeenlinna »

Ruununmyllyssä voi nauttia rauhasta ja luonnosta

Ruununmylly sopii rauhan ja luonnon ystäville, jotka haluavat pitää palvelut lähellään. Kaupunginosa on omakoti- ja pientalovaltaista. Ruununmyllyssä oli yli satavuotias puukoulu, ja sen lisäksi uudempi koulurakennus ja päiväkoti. Lähistöllä on myös uimapaikkoja, muun muassa Matkolampi.

Postinumerot 13210, 13270