Iittala, Hämeenlinna

Postinumerot: 14500

Iittalassa on ripaus vanhaa ja uutta

Iittala on Kalvolan entinen kuntakeskus. Kalvola liitettiin Hämeenlinnaan vuonna 2009 ja on nykyisin yksi sen kaupunginosakeskuksista. Iittala on osa Äimäjärven laakson kulttuuriympäristöä. Kirkon sijainti ja keskiaikaiset kylät kertovat Iittalan historiallisista juurista. Nykyisin alueella on paljon idyllisiä omakotitaloja kattavien peruspalveluiden lähellä.

Tervetuloa Iittalaan!

Moni tuntee Iittalan nimen sen tunnetusta lasitehtaastaan ja sen tuotannosta. Iittalan lasitehtaan teollisuusalue perustettiin 1880-luvun alussa järven rannalle Kalvolan kirkonkylään. Lasitehtaan alueesta ja sen omintakeisista myymälöistä on tullut matkailunähtävyys. Lasitehtaan läheltä löytyy vanha puukoulu, jonka tiloissa järjestetään kesäisin Naivistit Iittalassa -niminen kuvataidenäyttely, josta on tullut huomattava matkailukohde. Koulun läheisyydessä on myös kirjasto. Iittalan nykyinen rakennuskanta on vaihtelevan ikäistä. Paikoittain näkee yhtenäisiä eri vuosikymmenten muodostamia kadunvarsinäkymiä. Nummimäen omakotitaloalue on varsin yhtenäinen jälleenrakennuskauden alue.


Iittala lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (80 %) Vuokra-asunnot (18 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (14 %) Pientaloasunnot (86 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (4 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (26 %) Aikuiset (35+ vuotta) (40 %) Eläkeläiset (28 %)

Väestö

Asukasluku 3358
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 3326 €/kk
Talouksien keskikoko 2,22 hlö
Asuntojen keskikoko 94,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1333 €/m²

Asuntoja: 1 664 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Iittala kartalla

Tervetuloa asumaan Iittalaan!

Kiinnostuitko asumisesta Iittalassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Iittalassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Iittalassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä