Kauriala, Hämeenlinna

Postinumerot: 13130

Kariala on kodikas ja omaleimainen asuinalue

Kaurialan kaupunginosa sijaitsee Hämeenlinnan keskustan länsipuolella. 1550-luvulle asti Kauriala oli pieni kolmitaloinen kylä, joka kuului Rengon hallintopitäjään ja Vuorentaustan neljänneskuntaan. Vuonna 1557 tilat siirrettiin Saaren kartanon maihin ja Hämeen linnan alaisuuteen.

Tervetuloa Kaurialaan!

Kauriala on suosittu asuinaue. 1900-luvun alusta peräisin olevat puutalot kodikkaine pihoineen luovat alueelle omaleimaisen tunnelman ja houkuttelevat muuttajia. Vanhin rakennus on Armas Launiksen kadun 1800-luvun loppupuolella rakennettu puutalo. Vuoden 1909 muistoksi on jäänyt yhtenäinen jugend-rakennusten ryhmä. Kaurialassa on alakoulu, joka on toiminut jo vuosikymmeniä. Alueella on myös yläkoulu ja lukio. Vuoteen 2012 asti siellä oli myös Tampereen yliopiston opettajainkoulutuslaitoksen Hämeenlinnan yksikkö, mutta sittemmin se on siirretty Tampereelle.


Kauriala lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (54 %) Vuokra-asunnot (44 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (73 %) Pientaloasunnot (27 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (18 %) Lapsettomat nuoret parit (7 %) Lapsiperheet (7 %) Aikuiset (35+ vuotta) (32 %) Eläkeläiset (37 %)

Väestö

Asukasluku 6272
Keski-ikä 46 vuotta
Keskitulo 2632 €/kk
Talouksien keskikoko 1,67 hlö
Asuntojen keskikoko 63,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1814 €/m²

Asuntoja: 4 153 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kauriala kartalla

Tervetuloa asumaan Kaurialaan!

Kiinnostuitko asumisesta Kaurialassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Kaurialassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Asolassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä