Kiinteistömaailman Tarjouskaupan usein kysytyt kysymykset

Kiinteistömaailman Tarjouskauppa® on vakiintunut kauppatapa, jossa tarjoukset tehdään lähtöhinnasta ylöspäin. Näin asuntosi hinnaksi muodostuu sen todellinen markkinahinta. Myyjän ei tarvitse arvailla, olisiko asunnosta saanut enemmän eikä ostajan, tuliko tarjottua liikaa tai liian vähän.

Tutustu Tarjouskauppaan tästä >>

Voiko Tarjouskauppa-mallilla myytävästä kohteesta tarjota lähtöhintaa alempaa hintaa?

Ei voi, Tarjouskauppa-mallissa idea on nimenomaan tehdä tarjouksia lähtöhinnasta ylöspäin.

 

Miksi Kiinteistömaailma kehitti vaihtoehtoisen kauppatavan?

Kiinteistömaailma halusi parantaa asuntokaupan läpinäkyvyyttä ja tehdä asuntokaupasta reilumpaa kaikille osapuolille. Tarjouskauppa-mallissa kaikki tarjoukset kirjataan ylös ja ne näkyvät avoimesti kaikille verkossa. Ostajaehdokkaille annetaan enemmän aikaa tehdä oma tarjouksensa tai korottaa vanhaa tarjoustaan. Näin ostaja ei jää tahtomattaan kakkoseksi eikä kukaan pysty keinottelemaan: Ei ostaja, ei myyjä eikä myöskään välittäjä.

 

Miten ostaja hyötyy Tarjouskauppa-mallista?

Tarjouskauppa hyödyttää monin tavoin myös ostajaa. Esimerkiksi esittelyssä asuntoa ei myydä ensimmäiselle halukkaalle, vaan kaikilla ostajaehdokkailla on aikaa tehdä oma tarjouksensa. Tarjouskauppa on avointa, sillä kaikki kiinnostuneet voivat seurata Kiinteistömaailman  verkkopalvelussa kaikkien Tarjouskauppa-kohteiden tarjouksia ja saada helposti näkemyksen asuntojen todellisesta hintatasosta reaaliajassa. Ostaja voi myös ilmoittautua Kiinteistömaailman verkkopalvelussa minkä tahansa Tarjouskauppa-kohteen seuraajaksi, jolloin hän saa sähköpostiinsa tiedon kaikista ko. kohteesta tulleista tarjouksista. Tarjouksen teko on ostajalle aina henkisesti iso päätös, ovathan tarjoukset sitovia. Tarjouskauppa-mallissa ostaja ei joudu turhaan tekemään liian alhaisia tai korkeita tarjouksia, koska hän näkee muiden tekemät tarjoukset. 

 

Miten Kiinteistömaailman Tarjouskauppa® eroaa huutokaupasta?

Tarjouskauppa ei ole huutokauppaa. Huutokaupassa myyntikohde myydään suurimman tarjouksen antaneelle. Tarjouskauppa-mallissa, kuten perinteisesäkin, myyjä valitsee kenelle hän on asuntonsa valmis myymään vai myykö sitä ollenkaan. Kauppahinnan lisäksi kaupan muut ehdot – esimerkiksi asunnon vapautuminen ja maksuehdot – vaikuttavat myyjän myyntipäätökseen. Hinnaltaan korkein tarjous ei aina ole myyjälle paras.

 

Miksi minun kannattaa laittaa asuntoni myyntiin Tarjouskauppa-mallilla?

Alhaisemmalla lähtöhinnalla saamme useamman ostajaehdokkaan kiinnostumaan asunnostasi. Mitä useampia ostajia asunnollesi löytyy, sitä todennäköisempää on löytää ostaja, joka maksaa siitä parhaan hinnan. Tarjouskauppa on tilastollisesti myös  perinteistä nopeampi kauppatapa.

 

Miksi korkein tarjous ei välttämättä tule hyväksytyksi?

Kuten asuntokaupassa aina myyjällä on mahdollisuus valita kenelle hän on valmis myymään, milloin ja millä hinnalla. Lisäksi kaupan muut ehdot kuten esim. asunnon vapautuminen ja maksuehdot vaikuttavat myyjän päätökseen.

Millainen asunto parhaiten sopii myytäväksi Tarjouskauppa-mallilla?

Tarjouskauppa sopii kaikkiin kohteisiin. Tarjouskauppa-mallilla saadaan aikaan tervettä kilpailua ja useampia kiinnostumaan siitä alhaisemmalla lähtöhinnalla. 

Näkyykö verkossa kaikille vain korkein tarjous vai kaikki annetut tarjoukset?

Sivustolla näkyvät avoimesti kaikki kohteesta tehdyt kirjalliset tarjoukset. Kun Tarjouskauppa päättyy eli myyjä on hyväksynyt jonkun tarjouksen, saavat kaikki kohteesta tarjouksen tehneet tai sen seuraajiksi ilmoittautuneet tästä tiedon.


Miksi Tarjouskauppa-kohteissa lähtöhinta on asetettu epärealistisen alas?

Lähtöhinta määritellään yhdessä asunnon myyjän kanssa ja se on hinta, josta ostajat voivat tarjota ylöspäin. Myyjä ei vastaanota lähtöhintaa alhaisempia tarjouksia. Myyjän etuna on se, että asunnon alhaisempi lähtöhinta ja tarjousten julkisuus herättää enemmän mielenkiintoa ja saa yleensä suuremman määrän ostajaehdokkaita tutustumaan asuntoon paikan päällä. Ostajan etuna taas on se, että hän on tietoinen koko ajan asunnosta tehdyistä tarjouksista ja pystyy halutessaan tekemään tältä pohjalta oman tarjouksensa. Perinteisessä kaupassa ostaja voi jättää suotta tutustumatta kiinnostavaan asuntoon, jonka hintapyyntö on korkea, vaikka voisi tosiasiassa saada sen haluamallaan hinnalla.

 

Onko pakko myydä korkeimman tarjouksen antajalle, jos jostain syystä haluaisi myydä esim. toiseksi parhaalle?

Asuntokaupassa kuluttaja-asiakas myyjänä päättää aina kenelle hän myy ja millä ehdoilla. Myyjällä on aina oikeus olla myymättä ellei hänen mielestään sopivaa ostotarjousta tule.

 

Miten voin seurata Tarjouskauppa-kohteen etenemistä?

Helpoiten se onnistuu, kun ilmoittaudut kohteen seuraajaksi sen Tarjouskauppa-sivulla. Siten saat tiedon sähköpostiisi aina, kun kohteesta tulee uusi tarjous. Saat ilmoituksen myös, kun Tarjouskauppa on päättynyt. Palvelu on maksuton ja voit seurata useita kohteita samaan aikaan.

 

Noudattaako Tarjouskauppa kaikkia asuntokaupan lakipykäliä?

Tarjouskauppa-mallia kehitettäessä ja ennen sen lanseerausta kauppatapa käytiin kuluttajaviranomaisten ja lääninhallitusten kanssa läpi hyvässä yhteisymmärryksessä. Tarjouskauppa on ollut Kiinteistömaailman käytössä jo lokakuusta 2007. Kuluttajat ovat ottaneet Tarjouskauppa-mallin hyvin vastaan ja senn on todettu palvelevan asiakasta hyvin ja läpinäkyvästi. Kuluttajavirasto antoi myönteisen päätöksen kesäkuussa 2012 ja totesi kauppatavan kuluttajan edun mukaiseksi.

 

Muutkin välittäjät tarjoavat vastaavia mallejaan. Eroavatko nämä toistaan ?

Kiinteistömaailma kehitti Tarjouskaupan jo vuonna 2007 parantaakseen alan läpinäkyvyyttä ja avoimuutta. Kiinteistömaailman Tarjouskaupassa on omat säännöt, jotka takaavat tulokset. Emme tunne kilpailijoiden mallien sääntöjä.  Jo 8 vuoden kokemus ja 30.000 Tarjouskauppa-tavalla käytyä kauppaa kertoo omaa kieltään juuri Kiinteistömaailman Tarjouskaupan toimivuudesta. Muista tarkistaa aina välittäjältä kuinka pitkään heidän tarjoama malli on ollut käytössä.

 

Käydäänkö Tarjouskauppa-mallin kaupat kokonaan netissä?

Ei. Tarjouskauppa-mallissa, kuten perinteisessäkin, tarjoukset vastaanottaa aina välittäjä. Kaikkien myynnissä olevien Tarjouskauppa-kohteiden tarjoukset ovat nähtävissä netissä.

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Pohditko asunnon myyntiä? Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään.

Kiitos yhteydenotosta!

Välitämme yhteydenottopyynnön postinumeron perusteella lähimpään myymäläämme.