Kiinteistömaailman Tarjouskaupan® usein kysytyt kysymykset

Tarjouskauppa 151x157px
Kiinteistömaailman Tarjouskauppa® on vakiintunut kauppatapa, jossa tarjoukset tehdään lähtöhinnasta ylöspäin. Näin asuntosi hinnaksi muodostuu sen todellinen markkinahinta. Myyjän ei tarvitse arvailla, olisiko asunnosta saanut enemmän eikä ostajan, tuliko tarjottua liikaa tai liian vähän.

Tutustu Kiinteistömaailman Tarjouskauppaan tästä

 

 

Miten ostaja hyötyy Tarjouskauppa-mallista?

Tarjouskauppa hyödyttää monin tavoin myös ostajaa. Esimerkiksi esittelyssä asuntoa ei myydä ensimmäiselle halukkaalle, vaan kaikilla ostajaehdokkailla on aikaa tehdä oma tarjouksensa. Tarjouskauppa on avointa, sillä kaikki kiinnostuneet voivat seurata Kiinteistömaailman  verkkopalvelussa kaikkien Tarjouskauppa-kohteiden tarjouksia ja saada helposti näkemyksen asuntojen todellisesta hintatasosta reaaliajassa. Ostaja voi myös ilmoittautua Kiinteistömaailman verkkopalvelussa minkä tahansa Tarjouskauppa-kohteen seuraajaksi, jolloin hän saa sähköpostiinsa tiedon kaikista ko. kohteesta tulleista tarjouksista. Tarjouksen teko on ostajalle aina henkisesti iso päätös, ovathan tarjoukset sitovia. Tarjouskauppa-mallissa ostaja ei joudu turhaan tekemään liian alhaisia tai korkeita tarjouksia, koska hän näkee muiden tekemät tarjoukset. 

Miksi minun kannattaa laittaa asuntoni myyntiin Tarjouskauppa-mallilla?

Alhaisemmalla lähtöhinnalla saamme useamman ostajaehdokkaan kiinnostumaan asunnostasi. Mitä useampia ostajia asunnollesi löytyy, sitä todennäköisempää on löytää ostaja, joka maksaa siitä parhaan hinnan. Tarjouskauppa on tilastollisesti myös perinteistä nopeampi kauppatapa.

Millainen asunto parhaiten sopii myytäväksi Tarjouskauppa-mallilla?

Tarjouskauppa sopii kaikkiin kohteisiin. Tarjouskauppa-mallilla saadaan aikaan tervettä kilpailua ja useampia kiinnostumaan siitä alhaisemmalla lähtöhinnalla. 

Miten Kiinteistömaailman Tarjouskauppa® eroaa huutokaupasta?

Tarjouskauppa ei ole huutokauppaa. Huutokaupassa myyntikohde myydään suurimman tarjouksen antaneelle. Tarjouskauppa-mallissa, kuten perinteisesäkin, myyjä valitsee kenelle hän on asuntonsa valmis myymään vai myykö sitä ollenkaan. Kauppahinnan lisäksi kaupan muut ehdot – esimerkiksi asunnon vapautuminen ja maksuehdot – vaikuttavat myyjän myyntipäätökseen. Hinnaltaan korkein tarjous ei aina ole myyjälle paras.

Miksi korkein tarjous ei välttämättä tule hyväksytyksi?

Kuten asuntokaupassa aina myyjällä on mahdollisuus valita kenelle hän on valmis myymään, milloin ja millä hinnalla. Lisäksi kaupan muut ehdot kuten esim. asunnon vapautuminen ja maksuehdot vaikuttavat myyjän päätökseen.

Voiko Tarjouskauppa-mallilla myytävästä kohteesta tarjota lähtöhintaa alempaa hintaa?

Ei voi, Tarjouskauppa-mallissa idea on nimenomaan tehdä tarjouksia lähtöhinnasta ylöspäin.

Näkyykö verkossa kaikille vain korkein tarjous vai kaikki annetut tarjoukset?

Sivustolla näkyvät avoimesti kaikki kohteesta tehdyt kirjalliset tarjoukset. Kun Tarjouskauppa päättyy eli myyjä on hyväksynyt jonkun tarjouksen, saavat kaikki kohteesta tarjouksen tehneet siitä tiedon.

Onko pakko myydä korkeimman tarjouksen antajalle, jos jostain syystä haluaisi myydä esim. toiseksi parhaalle?

Asuntokaupassa kuluttaja-asiakas myyjänä päättää aina kenelle hän myy ja millä ehdoilla. Myyjällä on aina oikeus olla myymättä ellei hänen mielestään sopivaa ostotarjousta tule.

Miten voin seurata Tarjouskauppa-kohteen etenemistä?

Helpoiten se onnistuu, kun ilmoittaudut kohteen seuraajaksi sen Tarjouskauppa-sivulla. Siten saat tiedon sähköpostiisi aina, kun kohteesta tulee uusi tarjous. Palvelu on maksuton ja voit seurata useita kohteita samaan aikaan.

Käydäänkö Tarjouskauppa-mallin kaupat kokonaan netissä?

Ei. Tarjouskauppa-mallissa, kuten perinteisessäkin, tarjoukset vastaanottaa aina välittäjä. Kaikkien myynnissä olevien Tarjouskauppa-kohteiden tarjoukset ovat nähtävissä netissä.

Pitääkö ostajan tai myyjän huomioida jotain erityistä käydessään kauppaa Tarjouskaupalla?

Tarjouskauppa-mallia kehitettäessä ja ennen sen lanseerausta kauppatapa käytiin kuluttajaviranomaisten ja lääninhallitusten kanssa läpi hyvässä yhteisymmärryksessä. Tarjouskauppa on ollut Kiinteistömaailman käytössä jo lokakuusta 2007. Kuluttajat ovat ottaneet Tarjouskauppa-mallin hyvin vastaan ja senn on todettu palvelevan asiakasta hyvin ja läpinäkyvästi. Kuluttajavirasto antoi myönteisen päätöksen kesäkuussa 2012 ja totesi kauppatavan kuluttajan edun mukaiseksi.

Miksi Kiinteistömaailma kehitti Tarjouskaupan?

Kiinteistömaailma halusi parantaa asuntokaupan läpinäkyvyyttä ja tehdä asuntokaupasta reilumpaa kaikille osapuolille. Tarjouskauppa-mallissa kaikki tarjoukset kirjataan ylös ja ne näkyvät avoimesti kaikille verkossa. Ostajaehdokkaille annetaan enemmän aikaa tehdä oma tarjouksensa tai korottaa vanhaa tarjoustaan. Näin ostaja ei jää tahtomattaan kakkoseksi eikä kukaan pysty keinottelemaan: Ei ostaja, ei myyjä eikä myöskään välittäjä.

Haluatko myydä asuntosi Kiinteistömaailman Tarjouskaupalla?

Ota yhteyttä, niin keskustelemme yhdessä kodinvaihdostasi!