Kiinteistömaailman Tarjouskauppa® on vakiintunut kauppatapa, jossa tarjoukset tehdään lähtöhinnasta ylöspäin. Näin asuntosi hinnaksi muodostuu sen todellinen markkinahinta. Myyjän ei tarvitse arvailla, olisiko asunnosta saanut enemmän eikä ostajan, tuliko tarjottua liikaa tai liian vähän.
Tutustu Kiinteistömaailman Tarjouskauppaan tästä
Tarjouskauppa hyödyttää monin tavoin myös ostajaa. Esimerkiksi esittelyssä asuntoa ei myydä ensimmäiselle halukkaalle, vaan kaikilla ostajaehdokkailla on aikaa tehdä oma tarjouksensa. Tarjouskauppa on avointa, sillä kaikki kiinnostuneet voivat seurata Kiinteistömaailman verkkopalvelussa kaikkien Tarjouskauppa-kohteiden tarjouksia ja saada helposti näkemyksen asuntojen todellisesta hintatasosta reaaliajassa. Ostaja voi myös ilmoittautua Kiinteistömaailman verkkopalvelussa minkä tahansa Tarjouskauppa-kohteen seuraajaksi, jolloin hän saa sähköpostiinsa tiedon kaikista ko. kohteesta tulleista tarjouksista. Tarjouksen teko on ostajalle aina henkisesti iso päätös, ovathan tarjoukset sitovia. Tarjouskauppa-mallissa ostaja ei joudu turhaan tekemään liian alhaisia tai korkeita tarjouksia, koska hän näkee muiden tekemät tarjoukset.
Alhaisemmalla lähtöhinnalla saamme useamman ostajaehdokkaan kiinnostumaan asunnostasi. Mitä useampia ostajia asunnollesi löytyy, sitä todennäköisempää on löytää ostaja, joka maksaa siitä parhaan hinnan. Tarjouskauppa on tilastollisesti myös perinteistä nopeampi kauppatapa.
Tarjouskauppa sopii kaikkiin kohteisiin. Tarjouskauppa-mallilla saadaan aikaan tervettä kilpailua ja useampia kiinnostumaan siitä alhaisemmalla lähtöhinnalla.
Tarjouskauppa ei ole huutokauppaa. Huutokaupassa myyntikohde myydään suurimman tarjouksen antaneelle. Tarjouskauppa-mallissa, kuten perinteisesäkin, myyjä valitsee kenelle hän on asuntonsa valmis myymään vai myykö sitä ollenkaan. Kauppahinnan lisäksi kaupan muut ehdot – esimerkiksi asunnon vapautuminen ja maksuehdot – vaikuttavat myyjän myyntipäätökseen. Hinnaltaan korkein tarjous ei aina ole myyjälle paras.
Kuten asuntokaupassa aina myyjällä on mahdollisuus valita kenelle hän on valmis myymään, milloin ja millä hinnalla. Lisäksi kaupan muut ehdot kuten esim. asunnon vapautuminen ja maksuehdot vaikuttavat myyjän päätökseen.
Ei voi, Tarjouskauppa-mallissa idea on nimenomaan tehdä tarjouksia lähtöhinnasta ylöspäin.
Sivustolla näkyvät avoimesti kaikki kohteesta tehdyt kirjalliset tarjoukset. Kun Tarjouskauppa päättyy eli myyjä on hyväksynyt jonkun tarjouksen, saavat kaikki kohteesta tarjouksen tehneet siitä tiedon.
Asuntokaupassa kuluttaja-asiakas myyjänä päättää aina kenelle hän myy ja millä ehdoilla. Myyjällä on aina oikeus olla myymättä ellei hänen mielestään sopivaa ostotarjousta tule.
Helpoiten se onnistuu, kun ilmoittaudut kohteen seuraajaksi sen Tarjouskauppa-sivulla. Siten saat tiedon sähköpostiisi aina, kun kohteesta tulee uusi tarjous. Palvelu on maksuton ja voit seurata useita kohteita samaan aikaan.
Ei. Tarjouskauppa-mallissa, kuten perinteisessäkin, tarjoukset vastaanottaa aina välittäjä. Kaikkien myynnissä olevien Tarjouskauppa-kohteiden tarjoukset ovat nähtävissä netissä.
Tarjouskauppa-mallia kehitettäessä ja ennen sen lanseerausta kauppatapa käytiin kuluttajaviranomaisten ja lääninhallitusten kanssa läpi hyvässä yhteisymmärryksessä. Tarjouskauppa on ollut Kiinteistömaailman käytössä jo lokakuusta 2007. Kuluttajat ovat ottaneet Tarjouskauppa-mallin hyvin vastaan ja senn on todettu palvelevan asiakasta hyvin ja läpinäkyvästi. Kuluttajavirasto antoi myönteisen päätöksen kesäkuussa 2012 ja totesi kauppatavan kuluttajan edun mukaiseksi.
Kiinteistömaailma halusi parantaa asuntokaupan läpinäkyvyyttä ja tehdä asuntokaupasta reilumpaa kaikille osapuolille. Tarjouskauppa-mallissa kaikki tarjoukset kirjataan ylös ja ne näkyvät avoimesti kaikille verkossa. Ostajaehdokkaille annetaan enemmän aikaa tehdä oma tarjouksensa tai korottaa vanhaa tarjoustaan. Näin ostaja ei jää tahtomattaan kakkoseksi eikä kukaan pysty keinottelemaan: Ei ostaja, ei myyjä eikä myöskään välittäjä.