VASTAA JA VAIKUTA: Uutta puurakentamista Laajasaloon

Kiinteistömaailma yhdessä Puurakentajat Group Oy:n kanssa kartoittaa asukaslähtöisiä toiveita ja näkemyksiä, jotta voimme suunnitella asuinrakentamishanketta asukkaiden aitoja tarpeita huomioiden. Lue alhaalta lisää hankkeen taustoista ja vastaa linkistä löytyvään pikaiseen kyselyyn, panoksesi on meille hyvin tärkeä! Vastaaminen vie vain pari minuuttia.

Vastaa kyselyyn tästä >

Hanke:

Puurakentajat Group Oy tulee rakentamaan Helsingin Laajasaloon, Kruunuvuorenrannan ja tulevan Kruunuvuorensillan kupeeseen, täysin puurakenteisen massiivipuurakenteisen kerrostalon. Kohteen tekee erittäin kiinnostavaksi sen poikkeuksellinen arkkitehtuuri ja rakentamisessa täysin huomioon otetut ympäristöarvot ja kestävä kehitys.

Vastaa ja vaikuta

Massiivipuiset koulut, päiväkodit, julkiset rakennukset ja kerrostalot ovat tutkitusti terveellisiä elinympäristöjä, joihin varastoituu pitkiksi ajoiksi hiiltä, joten niiden rakentaminen on ilmastotyötä. Puupintojen terveysvaikutuksia on tutkittu kautta maailman kattavasti. Kaikki tutkimukset osoittavat vahvasti, että puupinnat rauhoittavat ihmisen verenpainetta, laskevat stressitasoja ja torjuvat haitallisia mikrobeja. Näin ollen Puurakentajat haluaa rakentaa ihmisille koteja, työ- ja oppimisympäristöjä, joissa ihmisillä on hyvä olla, mutta niiden rakentaminen ei kuormita kohtuuttomasti ympäristöä.

Rakentaja:

Puurakentajat Group on puurakennusliike, joka uudistaa rakennusalaa ilmastoviisaaksi ja inhimilliseksi. CLT-massiivipuurakentamisen alalla Puurakentajat on maan kokenein ja vanhin toimija – yritys on perustettu jo vuonna 2006. Yrityksen arvoja ovat mm. vastuullisuus, ympäristöstä ja henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen. Puurakentajien ammattitaitoon kuuluu myös ystävällinen ja tasa-arvoinen käytös työmailla.

Puurakentat Group Oy:n kohteisiin kuuluu monia merkittäviä rakennushankkeita, esimerkiksi kansainvälisen peliyhtiö Supercellin puinen pääkonttori Jätkäsaaren Wood Cityssä. Supercellin pääkonttori on suunniteltu maailman parhaaksi työskentelytilaksi ja toimistorakennusten edelläkävijäksi. Rakennuksen runko on savolaista kuusipuuta. Sisätilat ovat muuntojoustavia, mikä on yksi puurakentamisen monista eduista. Puuta on käytetty myös arkkitehtoniseen muotoiluun esimerkiksi aulassa.

Kotkassa Puurakentajat on rakentanut juuri valmistuvaan tapahtumakeskus Satama Areenaan Pohjoismaiden suurimman riippuvan kattorakenteen puusta. Kattorakenteen arkkitehtuurissa on otettu vaikutteita vanhoista purjelaivoista, jotka kuuluvat olennaisena osana sataman historiaan.

Puurakentajilla on vankkaa kokemusta ilmastoviisaiden koulujen ja päiväkotien rakentamisesta. Kohteet kuten Martta Wendelinin päiväkoti Tuusulassa sekä Hopealaakson päiväkoti Helsingissä ovat keränneet erilaisia palkintoja puurakentamisen tai -arkkitehtuurin saralta.

Paloturvallisia CLT-kerrostaloja Puurakentajat on rakentanut useita, esimerkiksi Turun Linnanfältin Lyhdynkantajan ja Portinvartijan, sekä ekologisen Haagan Artturin Helsingissä. CLT-kerrostalot ovat betonitalojakin paloturvallisempia, sillä niissä on aina vakiovarustuksena sprinklerit.

 

Vastaa kyselyyn tästä >