Sara, Mikko ja ensiasunto Kirkkonummella

Kirkkonummella sijaitsevan rivitalon sohvalla istuu tyytyväinen pariskunta.
Tässä kodissa he aikovat asua pitkään – uusi asunto tuntuu enemmän kuin hyvältä.

Mutta miten tähän onnelliseen olotilaan päästiin?

Sara Solomon ja Mikko Karppanen kertovat aloittaneensa ensimmäisen omistusasunnon aktiivisen etsimisen viime keväänä. Kirkkonummen suunta tuntui helsinkiläispariskunnasta hyvältä ja sopivalta, eikä vain työpaikkojen sijainnin vaan myös alueen maaseutumaisen ja rauhallisen mielikuvan vuoksi. Kasvavaa perhettäkin ajatellen se oli optimaalisen tuntuinen paikka.

Muutamiin asuntoihin he olivat ehtineetkin jo tutustua, kun asuntoportaalissa sama koti osui molempien silmiin. ”Jätettiin toisistamme tietämättä esittelypyyntö samasta kohteesta”, he naurahtavat.

Perillä odotti neljän huoneen rivitaloasunto, joka tuntui monessa mielessä sopivalta. Kylpyhuone oli vasta remontoitu – isoa remonttia kumpikaan ei kaivannut – joten pienellä pintaremontilla kodista saisi omannäköisen.

Ihan mutkaton ei tie omaan kotiin ollut sen oikean löytymisen jälkeenkään. ”Saimme ristikkäistä tietoa ASP-tiliin, kuolinpesän osakkaana oloon ja tilien siirtämisiin liittyen. Jossain vaiheessa tuntui, ettei tästä tule mitään, antaa olla koko juttu.”

Pelastus stressaavassa tilanteessa oli hyvä välittäjä.

”Anne on kyllä niin lämmin ihminen!” sanoo Sara viitaten Kiinteistömaailma Espoo Mankkaan yrittäjä ja kiinteistönvälittäjä Anne Kuiriin ja jatkaa: ”Häneltä sai vastauksen kaikkiin kysymyksiin ja hän piti tiukasti huolta, että saimme asioita etenemään. Teki kaikkensa, että asiat järjestyvät.”

Jälkikäteen pariskunta pohti, että kuuluikohan se nyt ihan homman kuvaan, että vastauksia kysymyksiin sai välittäjältä nopeasti jopa sunnuntai-iltanakin.

Mutta valinta oli välittäjän: hän halusi vastata asiakkailleen heti. Hän halusi, että Saran ja Mikon kaupat onnistuvat.

Saran, Mikon ja Annen yhteistyö ei päättynyt kaupantekotilanteeseen. Kun Saran ja Mikon lähipiirissä nousi esiin kysymyksiä Tampereella olevaan kodinvaihtoon liittyen, auttoi Anne siinäkin, järjestäen avun tamperelaiselta Kiinteistömaailman kollegaltaan. Koska se on jutun juoni Kiinteistömaailmassa – auttaa yhtenä joukkueena yli paikkakuntarajojen kaikissa kodinvaihtoon liittyvissä asioissa.