Siilinjärvi asuinalueena

Pohditko, millainen Siilinjärvi on asuinalueena? Nyt voit tehdä tarkempaa tuttavuutta kotisohvaltasi käsin! Asuinalueen nimeä napsauttamalla tutustut kustakin alueesta koostamaamme tiiviiseen asumisen tietopakettiin. Katso myös myytävät asunnot ja asuntojen hintatilastot ja ota Siilinjärvi asuinalueena haltuusi!

Keskusta, Siilinjärvi »

Siilinjärvi on nuorekas ja kasvava kunta

Siilinjärven kunta sijaitsee Pohjois-Savon maakunnan keskiosassa. Siilinjärven väestö on keskimääräistä nuorempaa; joka viides asukas on alle 15-vuotias. Koulutustaso on myös keskivertoa korkeampi. Erityisesti lapsiperheille ystävällisellä Siilinjärvellä on panostettu lasten päivähoitoon, koulutukseen, vanhusten hoitoon sekä terveys- ja vapaa-aikapalveluihin.

Postinumerot 71800

Toivala, Siilinjärvi »

Toivala kylä Siilinjärvellä 

Toivala sijaitsee vanhan 5-tien varressa, Kuopion ja Siilinjärven puolivälissä. Matkaa Kuopioon on 14 km. Matka taittuu kätevästi esim. bussilla alle 20 minuutissa. Toivalassa toimii neljä koulua; Toivalan koulu, Suininlahden koulu, Ingmanin käsi- ja taideteollisuuslaitos sekä Savon ammatti- ja aikuisopiston Metsä- ja luonto-opetuksen koulutusyksikkö, jota vanhastaan nimitetään Metsäkouluksi. Ala- ja yläkoulujen oppilasmäärät ovat kasvussa uusia asuinalueita asuttavien lapsiperheiden ansiosta. Alakoulussa (Toivalan koulu) on noin 200 oppilasta ja yläkoulussa (Suininlahden koulu) noin 340 oppilasta.

Postinumerot 70900

Vuorela, Siilinjärvi »

Vuorela kylä Kallaveden äärellä

Vuorela on Siilinjärven eteläisin osa, joka sijaitsee aivan Kuopion rajan tuntumassa. Kuopion pohjoisista kaupunginosista Vuorelan erottavat vain Kallansillat. Vuorela kasvaa jatkuvasti sinne rakennettavien uusien kerrostaloalueiden myötä.

Postinumerot 70910