Toivala, Siilinjärvi

Postinumerot: 70900

Toivala kylä Siilinjärvellä 

Toivala sijaitsee vanhan 5-tien varressa, Kuopion ja Siilinjärven puolivälissä. Matkaa Kuopioon on 14 km. Matka taittuu kätevästi esim. bussilla alle 20 minuutissa. Toivalassa toimii neljä koulua; Toivalan koulu, Suininlahden koulu, Ingmanin käsi- ja taideteollisuuslaitos sekä Savon ammatti- ja aikuisopiston Metsä- ja luonto-opetuksen koulutusyksikkö, jota vanhastaan nimitetään Metsäkouluksi. Ala- ja yläkoulujen oppilasmäärät ovat kasvussa uusia asuinalueita asuttavien lapsiperheiden ansiosta. Alakoulussa (Toivalan koulu) on noin 200 oppilasta ja yläkoulussa (Suininlahden koulu) noin 340 oppilasta.

Tervetuloa Toivalaan!

Toivalan kylästä on noin 14 kilometriä matkaa Kuopioon ja noin 9 kilometriä Siilinjärven taajamaan, joten se kuuluu molempien työssäkäyntialueisiin. Toivalassa on muun muassa metalli- ja lääkealan teollisuutta. Toivalan läheisyydessä sijaitsevat Vuorelan ja Haaparinteen asuinalueet, sekä Kuopion lentoasema.


Toivala lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (93 %) Vuokra-asunnot (6 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (1 %) Pientaloasunnot (99 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (3 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (45 %) Aikuiset (35+ vuotta) (31 %) Eläkeläiset (18 %)

Väestö

Asukasluku 2970
Keski-ikä 36 vuotta
Keskitulo 4359 €/kk
Talouksien keskikoko 2,75 hlö
Asuntojen keskikoko 112,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1833 €/m²

Asuntoja: 1 114 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Toivala kartalla

Tervetuloa asumaan Toivalaan!

Kiinnostuitko asumisesta Vuorelassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Vuorelassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Toivalassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä