Varkaus asuinalueena

Pohditko, millainen Varkaus on asuinalueena? Nyt voit tehdä tarkempaa tuttavuutta kotisohvaltasi käsin! Asuinalueen nimeä napsauttamalla tutustut kustakin alueesta koostamaamme tiiviiseen asumisen tietopakettiin. Katso myös myytävät asunnot ja asuntojen hintatilastot ja ota Varkaus asuinalueena haltuusi!

Kaura-aho, Varkaus »

Kaura-aho on lapsiperheiden suosima asuinalue

Kaura-aho on kaupunginosa Varkauden läntisellä laidalla. Alueella asuu yli pari tuhatta ihmistä alueen eri rivi- ja omakotitaloissa. Kaura-ahosta pääsee valaistua kunto-/hiihtoreittiä pitkin aina Vattuvuorelle ja Honkapirtille saakka.

Postinumerot 78870

Kuoppakangas, Varkaus »

Kuoppakangas on Varkaudessa koulujen ja urheilupaikkojen keskus

Kuoppakankaan maamerkkinä on vuonna 1956 valmistunut vesitorni, jonka on suunnitellut kaupunginarkkitehti Kalevi Väyrynen. Torni on 45 metriä korkea ja pitkään se oli Suomen korkein asuttu rakennus. Asuinkerroksia vesitornissa on 11 kappaletta. Vesitornin näköalatasanteella on kesäisin suosittu kahvila, josta näkee lähes koko kaupungin. 

Postinumerot 78210

Puurtila, Varkaus »

Puurtila on luonnonläheinen ja rauhallinen asuinalue

Puurtilaan mennään Komminselän siltaa pitkin. Se on yksi Suomen suurimmista silloista, sen korkeus on 4,5 metriä ja pituus 480 metriä. Puurtilassa sijaitsee mm. Varkauden vuoden 1991 asuntomessualue.  Puurtilassa on myös paljon vanhaa asututusta ja moni talo siellä sijaitsee rannassa. Muutoinkin vesistöt hallitsevat koko Varkauden kaupunkikuvaa.  

Postinumerot 78310

Päiviönsaari, Varkaus »

Päiviönsaari on historiallinen Wanha keskusta

Päiviönsaaressa sijaitsevat edelleenkin A. Ahlström Oy:n perustamat tehdasrakennukset, joiden ympärille koko kaupunki on aikoinaan rakentunut. Täällä sijaitsevat myös hallinnolliset palvelut, uimahalli Ilopisara, Scandic hotelli sekä runsaasti ravintolapalveluita. Navitas Taitotalossa toimii n. 60 yritystä ja siellä työskentelee lähes 600 ihmistä.

Postinumerot 78250

Taulumäki, Varkaus »

Taulumäki on nykyinen ydinkeskusta ja liike-elämänkeskus

Taulumäkeä halkoo kävelypainotteinen Kauppakatu. Varkauden arvostettu teatteri sijaitsee Taulumäen Laivalinnankadulla, jonka varrella on myös runsaasti asuinkerrostaloja. Taulumäki rajoittuu Huruslahden rantaan, jossa on viihtyisiä puistoalueita. 

Postinumerot 78200