Keskusta, Pirkkala

Postinumerot: 33960

Pirkkalan kunta on voimakkaassa kasvussa

Pirkkalan kunta on viime vuosikymmeninä muuttunut entistä kaupunkimaisemmaksi. Kehitystä on vauhdittanut muun muassa sijainti Tampereen kyljessä. Tampere-Pirkkalan lentoasema ja Satakunnan lennoston päätukikohta sijaitsevat Pirkkalassa. Pirkkalassa on myös loistavat urheilumahdollisuudet ympäri vuoden, kuten toistakymmentä palloilukenttää, joista moni jäädytetään luistelukentäksi talvisin.

Tervetuloa Pirkkalan keskustaan!

Pirkkala on voimakkaasti kasvava kunta, ja asukasluku on kasvanut tuhansilla muutamassa vuodessa. Kulkuyhteydet ja palvelut ovat hyvät Tampereen läheisyyden ansiosta.
Pirkkalan yrityskeskittymät sijaitsevat Huovin ja Turkkiradan teollisuusalueella, kuntakeskuksessa, lentokentän ympäristössä ja Partolassa Tampereen rajalla. Erityisesti Partolasta on kehittynyt keskittymä, josta löytyy K-citymarket, Bauhaus sekä kauppakeskus Veska.
Pirkkala jakaantuu kolmeen alueeseen – kuntakeskukseen kunnan pohjoisosassa, Nuolialan alueeseen Tampereen rajalla ja haja-asutusalueeseen. Pirkkalan naapureita ovat Tampereen ja Nokian kaupungit sekä Lempäälän ja Vesilahden kunnat.


Pirkkalan keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (75 %) Vuokra-asunnot (24 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (38 %) Pientaloasunnot (62 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (2 %) Lapsettomat nuoret parit (2 %) Lapsiperheet (37 %) Aikuiset (35+ vuotta) (33 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 10486
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3850 €/kk
Talouksien keskikoko 2,35 hlö
Asuntojen keskikoko 87,7 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2482 €/m²

Asuntoja: 4 654 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Pirkkalan keskusta kartalla

Pirkkalassa sinua palvelee

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Pirkkalan keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Pirkkalan keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Pirkkalan keskustassa ja sen lähistöllä.

Kiinnostuitko asumisesta Pirkkalan keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä