Keskusta, Lahti

Postinumerot: 15100

Lahti on täynnä kaupunkikulttuuria ilman pitkiä välimatkoja

Lahti on Päijät-Hämeen maakuntakeskus, joka sijaitsee Vesijärven etelärannalla. Lahti on Suomen yhdeksänneksi suurin kaupunki ja nuorin Suomen niin sanotuista vanhoista kaupungeista. Vuonna 2006 avattu oikorata nopeutti Helsingin, Keravan ja Lahden välistä liikennettä. Nykyisin junamatka Lahdesta Helsinkiin vie noin tunnin. 

Tervetuloa Lahden keskustaan!

Lahti tarjoaa kaupunkikulttuuria ilman pitkiä välimatkoja. Ydinkeskustassa sijaitseva kauppakeskus Trio sisältää Lahden suurimman valikoiman kauppoja, erikoisliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. Rautatienkadulla on vanhoja taloja ja tunnelmaa. Lahti on tullut tunnetuksi urheilukaupunkina ja Salpausselän kisojen pitopaikkana. Kulttuuritarjontaa ovat monipuolistaneet Teatteri Juko sekä Kaupunginteatteri – ja sitä täydentävät pitkäaikainen kuvataiteen koulutus, kansainvälinen julistebiennale ja useat julkiset patsaat sekä muistomerkit. Lahdessa on oppilaitoksia aina yliopistollista koulutusta tarjoavista alakouluihin, muutamina esimerkkeinä mainittakoon Lahden ammattikorkeakoulu, Koulutuskeskus Salpaus ja Lahden Diakonian instituutti.

 


Lahden keskusta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (37 %) Vuokra-asunnot (61 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (89 %) Pientaloasunnot (11 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (24 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (9 %) Aikuiset (35+ vuotta) (31 %) Eläkeläiset (30 %)

Väestö

Asukasluku 6304
Keski-ikä 42 vuotta
Keskitulo 2427 €/kk
Talouksien keskikoko 1,64 hlö
Asuntojen keskikoko 57,7 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2535 €/m²

Asuntoja: 4 269 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Lahden keskusta kartalla

Lahdessa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Lahden keskustaan!

Kiinnostuitko asumisesta Lahden keskustassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Lahden keskustassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Lahden keskustassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä