Höyhtyä & Nokela, Oulu

Postinumerot: 90140

Mutkatonta asumista kulttuuriympäristöllisesti merkittävällä pientaloalueella

Höyhtyä on Oulun keskustan eteläpuolella sijaitseva kaupunginosa, jossa asuu noin 2 000 asukasta. Nokelan kaupunginosassa, Höyhtyän länsipuolella, asuu puolestaan noin tuhat henkeä. Höyhtyä on pientalovaltainen asuinalue.

Tervetuloa Höyhtyään ja Nokelaan!

Rivitalojen ja paritalojen rakentaminen Höyhtyän alueelle alkoi 1950-luvun puolessa välissä.  Monet paritaloista ovat niin sanottuja Selvaaki-taloja, joiden rakentamisessa on höydynnetty norjalaisen Olav Selvaagin taloudellisen rakentamisen menetelmiä. Selvaaki-taloalue lasketaan maakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi. Nokela on Höyhtyää vanhempi asuinalue, joka perustettiin siellä sijaitsevan VR:n rautatievarikon työntekijöiden asuinalueeksi. Nokelassa on sekä matalia pienkerrostaloja että omakotitaloja.

 


Höyhtyä ja Nokela lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (57 %) Vuokra-asunnot (40 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (73 %) Pientaloasunnot (27 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (19 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (14 %) Aikuiset (35+ vuotta) (30 %) Eläkeläiset (31 %)

Väestö

Asukasluku 3143
Keski-ikä 44 vuotta
Keskitulo 3003 €/kk
Talouksien keskikoko 1,78 hlö
Asuntojen keskikoko 63,0 m²
Asuntojen keskineliöhinta 1943 €/m²

Asuntoja: 1 972 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Höyhtyä ja Nokela kartalla

Höyhtyällä ja Nokealassa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Höyhtyälle ja Nokelaan!

Kiinnostuitko asumisesta Höyhtyällä tai Nokelassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Höyhtyällä ja Nokelassa ja niiden läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Höyhtyällä tai Nokelassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä